0

Het historische horlogemerk Hamilton speelt een hoofdrol in The Martian van Ridley Scott. Het merk was al in 450 (!) films te zien, zelfs lang voordat de term product placement bestond.

Hamilton in The Martian

Hamilton in The Martian

In The Martian wordt astronaut Mark Watney (Matt Damon) na een storm voor dood op Mars achtergelaten. Hoe levend terug te keren? Met je gezonde verstand, inventiviteit en humor. En de juiste techniek? Wel als elke seconde telt. Daarom heeft hij een horloge dat ‘m niet in de steek laat. Voilà! Een mooi voorbeeld van hoe product placement stijlvol kan, in plaats van opzichtig. In de vorm van de Hamilton BelowZero.

Historische accuraatheid

Het is lang niet de eerste keer dat een Hamilton in een film te zien is: het horlogemerk trad in zo’n 450 films op. Lang voor het concept product placement überhaupt uitgevonden was, speelde het al talloze rollen. In 1951 zagen we Hamilton voor het eerst in klassieker The Frogmen, waarin een Underwater Demolition Team aanvallen uitvoert tijdens WO II. Tijdens de oorlog was het horlogemerk de grootste leverancier voor het leger en ontwierp het waterbestendige horloges voor de marine. In diverse films, zoals Pearl Harbor, is de Hamilton dus te zien vanwege historische accuraatheid. Verder sierde het horloge de pols van Elvis Presley in Blue Hawaii en was het merk te zien in blockbusters als 2001: A Space Odyssey, Men in Black, Independent Day en Interstellar.

Niet zomaar reclame

Een ordinair potje reclame maken werkt voor Hamilton niet; het horloge moet meer zijn dan een accessoire aan de pols van een ster. Het moet bepalend zijn voor het personage. Voorbeelden van schaamteloos met producten smijten zijn er in de filmindustrie genoeg. Bond die een flesje pils popt? Puh-lease. Hamilton kan deze geheimagent nog wel een trucje of wat leren. Want zelfs regisseurs vragen het merk om iets speciaals te creëren voor hun film, zoals bij 2001: A Space Odyssey gebeurde. Stanley Kubrick vroeg Hamilton om futuristische horloges en klokken te ontwerpen voor zijn film. Ook voor actrice Jessica Chastain in Interstellar werd een uurwerk ontworpen: het horloge speelt zelfs een belangrijke rol in het verhaal!

www.hamiltonwatch.com

10 topfilms met een rol voor Hamilton:

  1. The Frogmen (1951)
  2. Blue Hawaii (1961)
  3. 2001: A Space Odyssey (1968)
  4. Men in Black I, II en III (1997, 2002, 2012)
  5. A Beautiful Mind (2001)
  6. Pearl Harbor (2001)
  7. Die Hard 4.0 (2007)
  8. A Good Day to Die Hard (2013)
  9. Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)
  10. Interstellar (2014)

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*