0

Al toen De Nieuwe Wildernis in de bioscoop kwam, waren de makers druk bezig met het filmen van een vervolg. Nadat 15 filmteams bijna 600 draaidagen maakten, waarin er in weer en wind gefilmd werd, kreeg Preview gister de kans om 15 minuten aan beeldmateriaal te zien. Het materiaal was ruwer dan ruw, maar wij kijken nu al reikhalzend uit naar de première in september!

Holland Natuur in de Delta

Willem Pruijssers, directeur van distributeur Dutch Filmworks, spreekt voor een volle bioscoopzaal. ‘Wat een contrast! Bij De Nieuwe Wildernis kwamen er nog geen 20 man naar de persvertoning!’ roept hij uit. En inderdaad: van boswachters tot filmrecensenten, iedereen is naar Dordrecht gekomen om hier de eerste beelden te zien van de tweede natuurdocumentaire van de makers van De Nieuwe Wildernis. Bij De Nieuwe Wildernis kwam het enorme succes als een donderslag bij heldere hemel. Nu zou het eerder een donderslag zijn als er geen kip naar de bioscoop komt. Producent Ton Okkerse legt het concept van Holland – Natuur in de Delta uit. Het project is

‘Wat een contrast! Bij De Nieuwe Wildernis kwamen er nog geen 20 man naar de persvertoning!’

(omvang)rijker dan De Nieuwe Wildernis, omdat er gekeken wordt naar natuur door heel Nederland. Er is onder andere gefilmd in de Biesbosch. De film is een reis door de tijd, vanaf 800.000 jaar terug tot nu, maar er wordt vooral gekeken naar de laatste 10.000 jaar. Een enorm project dus. ‘Af en toe loop ik van al het werk wel wit weggetrokken rond, ja’, stelt Okkerse. Het evenement was ook gelijk een castpresentatie, want we worden voorgesteld aan de vijf hoofdrolspelers van de film: de bever, de zeearend, het pimpernelblauw-vlindertje, de stekelbaars en de haas. Of ‘het haas’ eigenlijk, want Okkerse maakt goed duidelijk dat ‘de haas’ gewoon fout is. Punt.

Holland Natuur in de Delta

De beelden die vertoond worden zijn een introductie bij alle hoofdpersonages, waarin de dagelijkse bezigheden van de vijf dieren getoond worden. Hoewel Okkerse niet ophoudt met roepen dat het materiaal écht nog lang niet af is, leven we nu al mee met de zeearend die op een afbrekende tak gaat zitten, de… het haas die aan het boksen is met zijn soortgenoten en de bever die een enorme boom om laat vallen. En wie had gedacht dat stekelbaarsjes zo schattig

‘Wie had gedacht dat stekelbaarsjes zo schattig konden zijn?’

konden zijn? Visboeren moeten voor september maar snel goede zaken doen, want we weten zeker dat níemand na Holland – Natuur in de Delta zin heeft om vis te eten. Na de vertoning hijsen alle aanwezigen zich op een boot voor een vaartocht door natuurgebied de Biesbosch. Helaas, bevers vluchten blijkbaar zodra ze dieselmotoren ruiken, want op een paar eenden na hebben we geen dieren gespot. Daarvoor zullen we moeten wachten tot 21 september, maar wij weten zeker dat dat het wachten waard is!

Credits: Evelien van der Kooi

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*