0

In Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba speelt Katja Schuurman een vrouw die ouder is dan honderd. Wat is haar grootste nachtmerrie? En waarom zijn mummies eigenlijk altijd zo boos?

dummie de mummie

Oud vrouwtje

1. Wat zou je liever zijn: een weerwolf, een vampier of een mummie?

Een weerwolf. Ten eerste omdat je dat alleen met volle maan bent. Ik waardeer mijn leven heel erg, maar eens per maand een wild uitstapje zou wel oké zijn. Een mummie lijkt me niks, met al dat verband in je gezicht. En ik hou niet zo van bloed, dus een vampier valt ook af.

2. Stel je voor: je bent een mummie. Wat is het eerste dat je doet?

Dan zou ik kijken of ik onopgemerkt de piramides in Egypte in kan. Want ja, als mummie heb je toegang, dus misschien kan ik dan in de vertrekken komen waar niemand mag komen. En de andere mummies daar kunnen mij dan vast wel vertellen waar die geheime kamers te vinden zijn.

3. Wat is je grootste nachtmerrie?

Een mummie worden. Dat hele idee van sterven vind ik sowieso niet goed uitgevonden. Eerst wordt je geboren en dan moet je weer sterven. Waarom in godsnaam?

4. Wat is het engste dat je ooit hebt meegemaakt?

Dat was in de Filippijnse jungle, voor de opnames van Mission Unfindable. Ik liep op mijn blote voeten, want hoge hakken in de jungle zijn niet aan te raden. En ineens kwamen er overal bloedzuigers vandaan… Ik werd gek! Onze gids had er een onder haar oog, ze zaten tussen m’n tenen, op je armen. En als je ze eraf trok, kwam er allemaal bloed uit. Het leek wel alsof ik in een horrorfilm zat.

5. Heb je wel eens slapeloze nachten gehad van een film?

De Klokkenluider van de Notre Dame vond ik vroeger heel spannend. Ik was eigenlijk te jong om die film te kijken. Ik let daar nu erg op bij mijn eigen dochter. Zij zag The Grinch toen ze een jaar geleden bij een neefje logeerde. Ze heeft het er nog steeds over. ‘Mama, ik durf daar niet meer te slapen, dan denk ik steeds aan The Grinch!’ Klein traumaatje, dus.

‘En ineens kwamen er overal bloedzuigers vandaan…’

6. In welke horrorfilm had je wel willen spelen?

In geen een. Ik houd niet van horrorfilms. Ook niet om er in te spelen. Thrillers wel, maar als het goor wordt, met hersens die uit elkaar spatten… Ik hoef het niet te zien, ik hoef het niet te spelen.

7. Geloof je in geesten, spoken en/of buitenaardse wezens?

Ik geloof wel dat er leven is op andere planeten, maar niet in de zin dat het groene marsmannetjes zijn. Bij geesten denk ik aan de energie van mensen die er niet meer zijn. Ik heb wel eens met iemand gepraat die contact kan maken met overledenen. Die zei dingen die zó bizar waren. Ik vind het wel een troostrijke gedachte dat er iets is na de dood.

8. Dummie is lief. Waarom zijn mummies in andere griezelfilms eigenlijk altijd zo boos?

Ik zou me ook genaaid voelen als ik in verband gewikkeld zou worden en op die manier zou moeten doorleven. Maar ja, het alternatief is gewoon helemaal dood zijn. Always look on the bright side of life… of death in dit geval, want ze hadden ook morsdood onder de grond kunnen liggen.

9. Zou je het lang overleven als er een zombie-apocalyps uitbreekt?

Ik zou eerst heel erg in paniek raken, maar dan zou ik snel kijken of ik naar Mars zou kunnen. De aarde lijkt me wel leuker, maar met al die zombies zou ik liever op Mars zitten, denk ik.

10. Hoe ging jij verkleed tijdens Halloween?

Ik doe niet echt aan Halloween. Ik zag laatst toevallig wel wat foto’s voorbij komen van Dag van de Doden in Mexico. Ik vond dat er heel gaaf uit zien, dus dan zou ik daar mijn inspiratie uithalen.

Bekijk hier de trailer van Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba:

 

Geschreven door: Sanne van Bakel

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*