0

In Star Wars: The Force Awakens speelt John Boyega (23) de hoofdrol van rebel Finn. Preview sprak in Londen met de gedeserteerde Stormtrooper.

Star wars: the force awakens

Rebel Finn

1. Was je als ukkie zelf fan van Star Wars?

Eerst niet. Tot ik een poppetje van schurk Darth Maul uit The Phantom Menace kreeg. Toen ben ik de prequels en originals gaan kijken en was ik verkocht. En dan hangt jaren later J.J. Abrams aan de lijn: hij wilde me hebben voor The Force Awakens. Zeven maanden lang heb ik auditie gedaan en getraind. Toen kreeg ik Het Telefoontje: ik mocht Finn spelen! Ik heb gehuild van geluk. Die dag was de wereld perfect.

2. Wat voelde je toen je voor het eerst een lichtzwaard mocht vasthouden?

Het voelde fan-tas-tisch! De stunttrainers brachten het zwaard mee voor mijn eerste vechttraining. Hij zat in een prachtig koffertje met fluweel van binnen. Toen de rekwisietenbeheerder hem tevoorschijn haalde, brak de hemel open, ging de zon schijnen en kwamen er witte duiven naar beneden gefladderd. Wat een moment! Ik heb dat zwaard die hele dag lang geknuffeld, geloof ik. Of ik hem heb mogen houden? Ben ik mee bezig.

3. Je hebt inmiddels ook al je eigen action-figure. Hoe cool is dat?

Supercool! Ik ben al een ballon, een dekbed, een postzegel en een poppetje, ja. Heb ik uren voor moeten poseren. Maar goed ook, want volgens Disney wordt mijn Finn een nieuw popcultuur-icoon voor de komende decennia. Maar belangrijker is dat de fans mijn spel goed vinden. Als ik over een paar jaar net zo’n fenomeen ben geworden als Harrison Ford, Mark Hamill en Carrie Fisher, dan heb ik het goed gedaan.

Kijk hier de trailer:

 

Geschreven door: Eric le Duc

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*