0

Op 26 mei was Michiel Huisman kort in Nederland, voor de promotie van The Age of Adaline. Al blozend vroeg onze Kita hem het hemd van het lijf (helaas voor Kita niet letterlijk). En wil je voor je dit interview leest nog even álles weten over Michiel Huisman? Lees hier onze mini-biografie!

Michiel Huisman interview

Dacht je, toen je op de set stond, ‘Wow, ik sta hier gewoon met Harrison Ford!’

Dat dacht ik zeker. Een paar keer zelfs. Helemaal toen ik plots een kopje koffie met hem zat te drinken in zijn trailer. ‘Dit is dus écht bizar’, schoot door mijn hoofd.

En hoe is het om koffie te drinken met Harrison Ford?

Harrison en ik delen een passie voor koffie. Op een filmset is het best wel moeilijk om een goede bak te krijgen. De catering zet voor tientallen mensen grote kannen klaar. Het is onmogelijk om in die hoeveelheden iets goeds neer te zetten. Dus toen we tussen twee scènes door even pauze hadden, vroeg ik aan hem of ‘ie mee wilde om een kop koffie te halen. Ik stelde voor om naar de trailer van de technische jongens te gaan, want die hadden een espressomachine. Maar Harrison had een beter plan: hij nam me mee naar zijn trailer en toen zag ik dat hij daar gewoon een heel vet espressoapparaat had staan. Ik vroeg of hij dat zelf had laten bezorgen, waarop hij heel koeltjes antwoordde: ‘No man, that’s in my contract.’ Daar stak ik weer wat van op. [Lachend] Note to self: espressoapparaat in mijn eigen contract.

‘Harrison en ik delen een passie voor koffie’

Je bent voor je werk nu voortdurend van hot naar her aan het reizen. Is zo’n nomadenbestaan vermoeiend?

Mwah, een beetje misschien. Je went eraan. Bovendien reizen mijn vrouw en onze dochter met me mee. En onze kat! Als wij ergens arriveren is dat met drie mensen, een berg koffers én een huisdier.

Word je gezien als een Nederlandse acteur in Amerika of merkt niemand dat daar meer aan je?

In The Age of Adaline is het de eerste keer dat ik ook echt een Amerikaan speel. En ik merk dat daar in Amerika nu ook niet meer aan getwijfeld wordt, terwijl ik er bij audities voorheen voor moest zorgen dat mijn accent perfect was. Alleen dat al bereidde ik tot in de kleinste details voor. Want ik wist dat ik af zou vallen als ze ook maar iets van een ander accent hoorden. Ik ben tevreden over de ontwikkeling die ik in mijn uitspraak maak, maar het zal nooit af zijn. Dat zal een eeuwige scholing zijn; ik zal er altijd met een coach aan blijven werken.

Dat perfectionisme heeft je geholpen om te komen waar je nu bent, maar vind je jezelf ooit goed genoeg? Kijk je met een kritische blik naar het resultaat?

Ik vind wel dat het altijd beter kan. Daarom bekijk ik het ook allemaal, maar niet te vaak.

‘Ik maak me niet zo’n zorgen om alleen als lekker ding gecast te worden’

Wat maakt voor jou het verschil tussen in een serie en in een film spelen?

In een serie als Game of Thrones heb ik weinig ruimte om een personage echt rustig te kunnen neerzetten. Ik heb maar een bepaald aantal momenten om er als acteur goed uit te kunnen springen. Dat legt een hoop druk op je. Als je maar drie scènes hebt en in eentje daarvan loop je een ruimte binnen, dan ga je zelfs nadenken over hoe je het beste kunt lopen. Maar als je, bij wijze van spreken, in 110 scènes zit, dan sta je daar echt niet bij stil. Tenzij je personage een raar loopje heeft natuurlijk. Maar het punt is dat je minder druk voelt wanneer je meer speelruimte hebt.

Het lijkt erop alsof Hollywood nu de stempel ‘lekker ding’ op je heeft gedrukt. Ben je bang dat je alleen voor een bepaald soort rollen gevraagd gaat worden?

Daar maak ik me niet zo’n zorgen over eigenlijk, maar ik waak er wel voor. Ik probeer heel erg van de kansen die ik nu krijg gebruik te maken. Daar maak ik keuzes in en ik wil graag zo veel mogelijk verschillende dingen doen. Maar mensen moeten je eerst een beetje gaan herkennen.

In de trailer van The Age of Adaline is die ene scène waarin je halfnaakt rondloopt wel gebruikt als lokkertje. Zo van: in deze film is het genieten van sexy Michiel Huisman.

Tja, het is inderdaad belangrijk dat dat niet het lokmiddel blijft. Dat ik het in de volgende film over een andere boeg gooi. Niet de romantische rol invullen, maar steeds voor een verschillende insteek kiezen. Ik let daar wel heel erg op. [Met een knipoog] Maar goed, ik kwam in de desbetreffende scène natuurlijk uit de douche, dus dat was allemaal heel noodzakelijk voor het verhaal.

Credits: Kita van Slooten

The Age of Adaline draait vanaf 18 juli in de bioscoop.

 

Michiel Huisman interview

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*