0

Mannenharten 2 laat zich omschrijven als een reeks komische liefdeslessen met testosteron. En dát met de goeie koppen van Daan Schuurmans, Barry Atsma en Jeroen Spitzenberger. Preview ging tegenover laatstgenoemde zitten voor een bijles.

mannenharten 2

Baby, relatie én werk

Wat betekent romantiek voor jou?

Bij romantiek denk ik aan de fases die je doorloopt in een relatie. Eerst de fase van hevige verliefdheid, maar daarna wordt het interessant. Hoe ontwikkel je daarna samen? Dat is een zoektocht waarin ik me zelf echt hardop vragen heb gesteld. Mijn vrouw en ik zijn elf jaar samen en hebben inmiddels twee jonge kinderen. Je leert jezelf en elkaar op heel andere manieren kennen. Uiteindelijk wil je het vuur levend houden. Dat kan een enorm haardvuur zijn of een mooie kaars die steady brandt. De waarheid is dat je daar wel je best voor moet doen. Elkaar soms even kwijtraken en elkaar weer opzoeken. Je moet de tijd nemen voor de aandacht. Dat is romantiek. Het zit ‘m niet in geld of een geurkaarsje bij de open haard.

Met zo’n romantische visie ben je bij Mannenharten aan het goede adres. Zei je meteen ‘ja’ tegen nummer twee?

Niet direct. Maar dat heb ik ook bij nummer één niet gezegd. Kijk, het is heel aanlokkelijk om met zulke mensen om je heen een tijd lang op een set door te brengen. Katja Herbers als tegenspeelster, daar kun je me voor wakker bellen. Maar dat is niet per se voldoende om ‘ja’ te zeggen. Uiteindelijk gaat het om het script, als dat geen enkel aanknopingspunt heeft om goed samen te werken met leuke mensen, dan sta je iets te redden op een set. Dus het had wel degelijk een aanloop nodig voor mij en andere mensen. Qua scenario had het ook nog een flink traject nodig. En ook al vind ik dit deel beter dan het eerste, dat toonde zich nog niet meteen in eerdere fases van het scenario. Ik was positief over het eerste deel, maar als we naar bepaalde punten beter hadden gekeken was de film meer coherent geworden.

Mannenharten heeft weer veel verhaallijnen. Je ziet waarschijnlijk niet wat de anderen allemaal doen.

Barry heb ik tijdens de opnames niet gezien. Fabian Jansen en Hadewych Minis ook niet. Het is eigenlijk voor de acteurs en de makers zo dat je ieder een onderdeel bent van een korte film die samengevoegd een complete film wordt. En je hoopt dat dat geen zwakte blijkt te zijn, maar de kracht van de mozaïekfilm vertegenwoordigt. Dus ik focuste me op mijn eigen verhaallijn. We kregen ditmaal meer de ruimte dan in het eerste deel.

In jouw verhaallijn jongleer je met je werk en een baby. Dat herken je vast wel, aangezien je zelf kleine kinderen hebt. Hielp dat?

Dat helpt wel, ook al zou je als acteur eigenlijk alles moeten kunnen spelen. Mijn verbeelding in combinatie met een goed script, dat moet me op gang helpen en de richting aanwijzen. Maar als je bepaalde ervaringen al hebt doorgemaakt en je weet lijfelijk en mentaal hoe dat voelt, dan brengt je dat dichter bij wat je moet spelen. Ik wijs dan gemakkelijker aan wat niet klopt. En dat zeg ik dan meteen.

Bekijk hier de trailer van Mannenharten 2:

 

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*