0
Hij wordt nog steeds om de haverklap herkend als The Dude uit The Big Lebowski. En dat vindt Jeff Bridges prima. Maar persoonlijk houdt hij het meest van westerns. Met Hell or High Water heeft hij weer een mooie te pakken. Een goede gelegenheid om de acteerveteraan eens aan de tand te voelen. In Preview 8 kan je het hele interview lezen, hier alvast een voorproefje.
preview-jeff-bridges-interview-hell-or-high-water

1. Je bent fan van westerns. Is dat altijd zo geweest?

Mijn vader, Lloyd Bridges, speelde in veel westerns toen ik klein was. Dan kwam hij thuis in zijn cowboyoutfit; prachtig vond ik dat. Ik mocht altijd zijn hoed op en zijn laarzen aan, dan voelde ik me ontzettend stoer. Ik heb er altijd van gehouden, zolang ik me kan herinneren. En ik heb het geluk gehad dat ik in een paar goede westerns heb mogen spelen.

2. Wat fascineert je zo aan het genre?

 
Het draait om zo’n interessante tijd; een korte maar fascinerende periode in de geschiedenis van Amerika. Ik zie Hell or High Water meer als een moderne western, maar wel met de klassieke thema’s van het genre. Het idee dat de tijden veranderen bijvoorbeeld, komt er altijd in terug. Eerst was dat bijvoorbeeld auto’s die paarden vervingen, bij ons zijn het banken die de streek overnemen.

3. Westerns hebben vaak een duidelijke held. Bij deze film switcht je sympathie als kijker steeds tussen de criminele broers die onder druk staan en jouw personage Marcus, de Ranger.

Dat is wat mij aantrok in dit verhaal. Je weet nooit wie goed is en wie slecht. Misschien zijn ze het allemaal wel beide. Iedereen heeft zijn eigen motieven, dat maakt het complex.
‘Wij mensen zijn meedogenloos.’
Als iemand jou of de jouwen iets aandoet, zie je ze meteen als bad guys. Maar als jij hetzelfde zou uithalen, zou je jezelf goed vinden. Omdat je weet waarom je het doet. Zo zitten we in elkaar.

Door Danielle Kool

Lees het volledige interview in Preview 8, die ligt nu in de bioscopen.
↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*