0

Volgende week donderdag is het zover: dan draait de nieuwe M. Night Shyamalan in de bioscopen. Als we de eerste verhalen mogen geloven is de regisseur van The Sixth Sense weer helemaal terug.

split-vooruitblik-preview


Genre Thriller/Horror Regie M. Night Shyamalan Cast James McAvoy, Anya Taylor-Joy en Haley Lu Richardson Details Verenigde Staten / 117 minuten Release 19 januari

+ Een comeback!

Na een sterk begin met gewaardeerde hits als The Sixth Sense, Unbreakable en Signs, kreeg de carrière van Shyamalan een flinke knauw met films die door vriend en vijand werden afgekraakt: denk aan The Happening, The Last Airbender en After Earth. Maar langzaam maar zeker richt de 46-jarige regisseur zich weer op. Als executive producer van de goedlopende televisieserie Wayward Pines maar ook zeker als regisseur. Zijn laatste werk, griezelfilm The Visit, werd door critici wel weer positief ontvangen en trok ook volle zalen in de bioscoop. En de eerste recensies van Split zijn nog beter.

+ M. Night Shyamalan verrast altijd

Je kan zeggen wat je wilt over de geboren Indiër, maar niet dat Shyamalans nooit wat nieuws probeert. Een spookfilm (The Sixth Sense), een geheel eigen kijk op het superheldengenre (Unbreakable) of de verfilming van een geliefde animé-serie (The Last Airbender): variatie volop. Met Split komt Shyamalan wéér met iets nieuws aanzetten: een ontvoering door een man met maar liefst 23 verschillende persoonlijkheden.

– M. Night Shyamalan verrast altijd

De enige constante factor in Shyamalans carrière is die eeuwige verrassende ontknoping op het eind, met de bekende onthulling aan het eind van The Sixth Sense als bekendste voorbeeld. Een trucje dat Shyamalan zo vaak bleef herhalen dat hij bijna een parodie op zichzelf werd. Zelfs films die hij niet zelf regisseerde maar waarvoor hij wel het verhaal bedacht (Devil) ontkomen niet aan die beruchte twist-ending. Leuk hoor, maar verzin eens wat nieuws!

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*