0

Preview presenteert wekelijks het belangrijkste en leukste filmnieuws. Deze week onder andere: de Golden Globes, Sherlock Holmes en Pacific Rim 2.

filmnieuws-preview

Weer prijzenregen bij Golden Globes uitreiking

Zondag 8 januari was de jaarlijkse uitreiking van de Golden Globes. De prestigieuze prijs wordt vaak gezien als goede graadmeter voor de Oscars. Zoals elk jaar waren er verwachtingen die uitkwamen, maar ook de nodige verrassingen. De belangrijkste winnaars op een rijtje:

Beste film: Moonlight
Beste film, komedie of musical: La La Land
Beste acteur: Casey Affleck, Manchester by the Sea
Beste actrice: Isabelle Huppert, Elle
Beste acteur in komedie of musical: Ryan Gosling, La La Land
Beste actrice in komedie of musical: Emma Stone, La La Land
Beste mannelijke bijrol: Aaron Taylor-Johnson, Nocturnal Animals
Beste vrouwelijke bijrol: Viola Davis, Fences
Beste regie: Damien Chazelle, La La Land
Beste buitenlandse film: Elle
Beste screenplay: La La Land
Beste geanimeerde film: Zootopia

Opvallend was ook dat dit de eerste grote internationale prijs betekende voor een film van Paul Verhoeven (Elle). Hij was wel eerder genomineerd voor een Golden Globe voor Soldaat van Oranje en voor een Oscar voor Turks Fruit maar verzilverde die nominaties niet.

paul-verhoeven-golden-globe-preview-filmnieuws

Nieuwe castleden voor Pacific Rim 2

Cameraman Dan Mindel, momenteel aan het werk op de set van Pacific Rim: Uprising, deelde op Instagram een foto van een filmcamera met daarop een lijst met acteurs en hun personages geplakt. Die foto gaf, waarschijnlijk per ongeluk, prijs dat Rinko Kikuchi opnieuw in de huid zal kruipen van Mako Mori. Daarnaast was op de lijst ook de naam van Karl Urban (Judge Dredd, Star Trek) te zien. Urban reageerde op de foto door te ontkennen dat hij in de film zit, maar dat zegt natuurlijk niet veel. De foto is inmiddels van Instagram verwijderd, maar er bestaan uiteraard kopieën van, zoals deze:

pacific-rim-2-filmnieuws-preview

Ralph Fiennes en Hugh Laurie in Sherlock Holmes-parodie

Will Ferrell en John C. Reilly werkten al eens samen in de komedie Step Brothers, en in 2018 zetten ze die samenwerking voort met Holmes and Watson, een komische film over ’s wereld beroemdste speurneus. Ferrell speelt Sherlock Holmes, Reilly neemt de rol van Watson op zich. Afgelopen week werd bekend dat ook Ralph Fiennes en Hugh Laurie rollen zullen spelen in de komedie. Wie de twee Britten zullen portretteren is nog niet duidelijk, maar grote kans dat één van hen aan Holmes’ aartsvijand Moriarty gestalte zal geven.

Sherlock-Holmes-preview-filmnieuws

Keegan-Michael Key in nieuwe Predator-film

Shane Black (The Nice Guys, Iron Man 3) komt in 2018 met een nieuwe Predator-film. Dat is goed nieuws, want hier bij Preview vinden we alles wat Shane Black doet vet. En de film wordt nog een stukje vetter, want komiek Keegan- Michael Key, van de leuke komedieshow Key and Peele (met collega Jordan Peele) en van films als Project T en The Lego Movie, is aan de cast toegevoegd. Die cast bestaat tot nu toe verder uit Olivia Munn (X-Men: Apocalypse) en Boyd Holbrook (van de serie Narcos). Met Key in de cast is er in ieder geval iemand die in staat is om Blacks humor over te brengen.

Keegan-Michael-Key-Preview-Filmnieuws

Woody Harrelson bevestigd voor Star Wars-spinoff

Vorige week meldden we al dat de 55-jarige acteur in gesprek was over een rol in de volgende Star Wars-spinoff, die het verhaal van de jonge Han Solo gaat vertellen. Deze week werd bevestigd dat de deal beklonken is: Harrelson gaat de rol spelen van Han Solo’s mentor. Harrelson noemde deze figuur in een interview ‘een mentor voor Han, maar ook een soort crimineel. Ik denk niet dat ik er meer over mag zeggen.’

Woody-Harrelson-Preview-Filmnieuws

Peter Dinklage kandidaat voor rol in Avengers 3 & 4

De komende twee Avengers-films worden een drukke boel. Zo ongeveer elke al door de Marvel Studios geïntroduceerde held, inclusief de Guardians of the Galaxy, zal zijn opwachting maken om het tegen superschurk Thanos op te nemen. Alsof de schrijvers en regisseurs dus nog niet genoeg ballen in de lucht te houden hebben, wordt aan die cast nu mogelijk ook Dinklage toegevoegd. De Game of Thrones-ster mocht al eens komen opdraven in een andere superheldenfranchise (X-Men: Days of Future Past) maar is volgens de geruchten nu in de running voor een heel ander soort rol: die van de maffe schurk MODOK (Mental Organism Designed Only for Killing), een wetenschapper met het brein van een supercomputer, wiens hoofd zo groot is dat het alleen door een geharnaste stoel kan worden gedragen, die uiteraard weer uitgerust is met allerlei wapens. Klinkt als iets dat we graag in een film willen zien!

modok-peter-dinklage-preview-filmnieuws

Will Smith en Tom Hanks in Dumbo-film?

Disney heeft een goudmijn in handen met de live-action remakes van hun eigen klassieke tekenfilms. Cinderella en Jungle Book waren enorme hits, en ook Beauty and the Beast die dit jaar uitkomt belooft een klapper te worden. Er staan dan ook meerdere nieuwe remakes in de planning, waaronder die van Dumbo. Tim Burton gaat die remake regisseren. Deze week werd bekend dat twee grote namen kandidaat zijn voor een rol in de film: Will Smith en Tom Hanks. Hoewel het nog lang geen voldongen feit is, zou Smith de vader moeten spelen van kinderen die bevriend raken met Dumbo. Tom Hanks zou een schurk moeten spelen.

will-smith-preview-filmnieuws-dumbo

Twee superhelden keren terug in Deadpool 2

Filmsite Collider bracht naar buiten dat in het vervolg op onverwachte hit Deadpool twee geliefde personages zullen terugkeren, te weten Colossus en Negasonic Teenage Warhead. De schrijvers van de film hebben aangegeven dat de twee sowieso zullen opduiken in de film, over de grootte van hun rol is nog niets bekend. Deadpool zal sowieso ook te maken krijgen met mede-mutanten Domino en Cable. De film moet maart 2018 uitkomen.

negasonic-deadpool-colossus-preview-filmnieuws

 

Trailers! Trailers! Tijd voor trailers!

Het eerste deel van Cars stamt alweer uit 2006, het tweede kwam vijf jaar later uit in 2011. Deel 3 verschijnt ook weer vijf jaar later en is in juli in de bioscopen. Er verscheen deze week een nieuwe trailer. Opvallend is de duistere, serieuze toon die de kinderfilm lijkt te hebben. Een toon die op het eerste gezicht meer past bij de nieuwe Batman dan bij de nieuwe Pixar. Bekijk het zelf hier:

CHiPs

Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig was de serie CHiPs op tv: over de avonturen van twee motoragenten in Californië. Omdat Hollywood het nou eenmaal makkelijker vindt om oude koeien uit de sloot te halen dan om met originele ideeën op de proppen te komen, is deze serie gebruikt als inspiratiebron voor een film. In ChiPs de film spelen Michael Peña en Dax Shepard  (nee, wij weten ook niet wie dat is) de hoofdrollen. Hier de trailer:

Raw

De horror van vlees eten wordt griezelig goed verbeeld in de nieuwe trailer voor horrorfilm Raw. Een film waar verschillende bezoekers bij zouden zijn flauwgevallen. Dat willen we zien!

XX

Nog meer horror in de trailer voor deze omnibus-film, geregisseerd door vrouwen.

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*