0

Volgende week in de bioscopen: Resident Evil: The Final Chapter. Het vijfde vervolg alweer op de verfilming van de populaire game. En tevens het laatste deel, als we de titel mogen geloven. Al zegt dat, zeker met horrorfilms, natuurlijk niet zoveel: kijk maar naar Friday the 13th: The Final Chapter en Freddy’s Dead: The Final Nightmare. Hoe dan ook, tijd voor een vooruitblik. Waarom moeten we uitkijken naar wéér een Resident Evil?

resident-evil-the-final-chapter-preview-vooruitblik


Genre Actie, horror, sciencefiction Regie Paul W.S. Anderson Cast Milla Jovovich, Ruby Rose en Ali Larter Details Duitsland, Australië, Canada, Frankrijk / 106 minuten Release 26 januari

+ Een goede guilty pleasure

De Resident Evil-films zijn misschien niet écht goed te noemen.  Een getrouwe game-verfilming zijn ze evenmin. En regisseur Paul W.S. Anderson, die het gros van de delen voor zijn rekening nam, heeft de nodige missers op zijn cv staan. Maar toch… De Resident Evil-films zijn wél leuk. De films staan garant voor een over het algemeen zéér vermakelijke combinatie van horror en actie met gelijke doses bloed en adrenaline.

+ Méér, méér, méér modellen

Hoofdrolspeelster annex supermodel Milla Jovovich is natuurlijk al niet te versmaden, maar The Final Chapter heeft ook nog eens model en Orange is the New Black-actrice Ruby Rose en Japans model en actrice Rola aan de cast toegevoegd. Voor wie liever naar mooie mannen kijkt: William Levy, ooit door People verkozen tot één van de meest sexy mannen, en voormalig Abercrombie and Fitch-model Eoin Macken komen ook opdraven. Eyecandy te over, dus.

– Zombie overdose?

Toen de eerste Resident Evil-film uitkwam, lang, lang geleden in 2002, hadden we nog geen Walking Dead, geen Zombieland, géén World War Z, of zelfs maar een Zombibi… Kortom, we waren nog lang niet zo doodgegooid met levende doden als anno 2017. Als een onderwerp populair is, of het nou superhelden of zombies zijn, blijft Hollywood dat onderwerp maar uitmelken tot de hele wereld het echt méér dan zat is… Dus stel jezelf de vraag, zit ik nou echt op nóg een zombiefilm te wachten?

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*