0

2015 was een heel goed filmjaar (bekijk hier de top 10 beste films!), maar er zijn natuurlijk ook wat minder goede films uitgekomen dit jaar. Dat is misschien wat te zacht uitgedrukt. Heb je onderstaande films nog niet gezien? Wees blij, want deze wíl je niet eens zien.

1. Fantastic Four

Fantastic Four

Flop 4

Dit was waarschijnlijk de grootste flop van afgelopen zomer. Nog voordat de film uit kwam, werd er al een sequel aangekondigd. Maar wees niet bang: die gaat toch niet door. Hoewel de film maar 100 minuten duurt, leek er  geen eind aan te komen. Na de stortlading aan kritiek liet regisseur Josh Trank via Twitter weten dat hij nooit meer een comic book movie gaat maken. Ook op de officiële site van Marvel Comics is de film niet te vinden. Dat zegt al genoeg, toch?

2. Mortdecai

Mortdecai

Irritant

Johnny Depp staat vooral bekend om zijn typetjes. Ook in Mortdecai speelt hij weer een typetje. Deze is alleen nogal irritant: irritante stem, irritant accent en stomme grappen. Die stomme grappen worden dan ook nog eens tig keer herhaald. De eerste keer is het nog wel grappig, maar daarna wordt het nogal vermoeiend. Nope, deze film kun je ook beter links laten liggen.

3. Jupiter Ascending 

Jupiter ascending

Saai

Na The Matrix en Cloud Atlas zou je toch denken dat de Wachowski’s goed zijn in het maken van science-fiction-films. Maar niets in minder waar… Hoewel het visueel er nog best oké uit zag, was het verhaal van Jupiter Ascending flut en het acteerwerk vlak. Commercieel was de film een gigantische flop. Wereldwijd werd er ‘maar’ $181 miljoen verdiend. Ze halen de kosten van $176 miljoen er maar net uit…

4. Seventh Son

seventh son

Geen Oscar voor deze heks

Als je toevallig de zevende zoon van een zevende zoon bent, dan krijg je het zwaar. Dan moet je het opnemen tegen de gemene heks Malkin (Julianne Moore). Moore won begin dit jaar nog de Oscar voor Beste Actrice voor haar rol in Still Alice, maar haar rol in Seventh Son is niet om naar huis te schrijven. Het rare accent van Jeff Bridges begint ook al snel te irriteren.

5. Taken 3

taken 3

Zo kennen we hem nou wel

Dit verhaal is te veel uitgemolken. De eerste film uit 2008 was een groot succes en iedereen kent de welbekende quote nog steeds uit zijn hoofd (‘I don’t know who you are, but I will find you and I will kill you’). Taken 2 kon er nog mee door, hoewel het verhaal bijna een kopie was van de eerste. Taken 3 is hopelijk de laatste film uit deze franchise, want erg origineel is het niet meer.

6. Ted 2

ted 2

Niet leuk

De Thunder Buddies keren terug. Maar alles is minder in deze sequel (zoals wel vaker het geval is): minder verrassend en minder goede humor. Ook zaten de meeste grappen al in de trailer, waardoor je er tijdens de film al helemaal niet meer om kon lachen. In bijna elke zin zit een flauwe grap, waardoor het na een tijdje gewoon irritant wordt. Ted 2 kan niet evenaren aan het originele Ted uit 2012.

7. American Ultra

american ultra

Stoners

Jesse Eisenberg speelde een ijzersterke Mark Zuckerberg in The Social Network. Eisenberg zorgt ervoor dat deze stonerkomedie nog enigszins de moeite is om naar te kijken. De combinatie van Kick-Ass, RED en The Bourne Identity is erg rommelig maar bevat een paar leuke oneliners.

8. Kidnapping Freddy Heineken

kidnapping freddy heineken

Saai

Dit was de film die de ontvoering van Freddy Heineken écht goed naar de bioscoop zou vertalen. Volgens Peter R. de Vries klopte er vrij weinig van de Nederlandse versie uit 2011. De Amerikaanse versie is erg ongeloofwaardig, dat komt onder andere omdat er allerlei verschillende accenten te horen zijn: Amerikaans, Australisch en Nederlands (Mark van Eeuwen speelt de rol van Frans Meijer).

9. Bon Bini Holland

bon bini holland

Flauw

Op de valreep kwam deze nog in deze flop 10 terecht. Jandino Asporaat slaat met zijn typetjes uit de Dino Show de plank helemaal mis. Flauwe grappen waar we niet om konden lachen. Daarnaast zit de film ook nog eens vol met raciale stereotypes (een Aziaat die Ping Ping heet?). Beetje à la Ushi dus. Deze film kun je dus ook maar beter overslaan.

10. Pixels

pixels

Pacman als slechterik

Adam Sandler… Moeten we nog meer zeggen? Oké, zijn aanwezigheid was niet het enige wat de film tot een flop maakte. De grappen zijn erg flauw en cliché en ook zit de film vol fouten. In de film lanceerde NASA in 1982 een tijdscapsule, maar de boodschap daarin werd verkeerd begrepen door buitenaardse wezens. Maar de videogames die in die capsule zaten, bestonden toen nog helemaal niet! Denk aan Tetris (1984), Arkanoid (1986) en Paperboy (1985). Foutje…

Geschreven door: Sanne van Bakel

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*