0

Van de stop-motion animatiestudio (Laika) achter Coraline, ParaNorman en The Boxtrolls, komt er in augustus een nieuwe film: Kubo and the Two Strings.

 

 

De verhaallijnen in de Laika-producties bestaan uit meer lagen en zijn diepzinniger en rauwer dan die van Pixar. Vaak ook net op het randje met oog op de doelgroep kinderen, worden er thema’s als de dood aangesneden. Eerder schreef preview al hoe deze animatiefilms een stuk mooier zijn dan die van Pixar, hieronder staat een selectie van een aantal ‘behind the scenes’ filmpjes. Een nieuwe wereld gaat voor je open! De animaties zijn volledig stop-motion, alles met de hand gemaakt, en later nabewerkt met de computer. De animatietechnieken die al een goede eeuw bekend zijn, worden gecombineerd met de nieuwste techniek. Dit wordt op magische wijze samengebracht in de mooiste en meest creatieve animatie films.

“Er zit een ‘echt’-heid in de animatietechniek”

 

We are laika, waarom zijn deze mensen zo gek? Stop-motion is een enorm priegelwerk, maar tja, wij snappen wel dat het leuk is om voor je werk lekker te knutselen.

 

 

Hoe hun eerste puppet Coraline nou eigenlijk gemaakt is. Een proces van oneindig uitproberen en uiteindelijk een pop tot leven zien te wekken… Knap staaltje werk! Coraline is niet onopgemerkt gebleven en werd in 2010 voor een Oscar genomineerd.

 

 

De volgende stap… ParaNorman! “I see dead people”, klinkt bekend? Norman is een beetje een apart jongetje, die geesten kan zien! In het bovenstaande filmpje krijg je weer een leuk inkijkje in de stop-motion techniek van Laika.

 

 

En een inkijkje in misschien wel de meest bekende film van deze studio, The Boxtrolls. Het mensenjongetje Eggs wordt opgevoed door een ondergronds trollenvolkje en moet zijn adoptiefamilie beschermen tegen een insectenverdelger.

Nu hopen dat er binnenkort een behind the scenes van Kubo online komt!

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*