0

Manchester by the Sea is dit jaar één van de gedoodverfde Oscarkandidaten, en zet ‘die andere Affleck’ volop in de schijnwerpers. Vanaf 19 januari kunnen we het zelf gaan zien, maar Preview blikt alvast vooruit.

manchester-by-the-sea-preview-vooruitblik


Genre Drama Regie Kenneth Lonergan Cast Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler Details Verenigde Staten / 138 minuten Release 19 januari

+ Casey Affleck in topvorm

Hij staat meestal in de schaduw van zijn bekendere oudere broer Ben, maar daar kwam afgelopen zondagavond verandering in. Toen was namelijk de jaarlijkse uitreiking van de Golden Globes, op de Oscars na de meest prestigieuze filmprijs. Casey Affleck ging er vandoor met de Golden Globe voor beste mannelijke hoofdrol, en gaf daarmee concurrenten als Denzel Washington en Viggo Mortensen het nakijken. Overigens was ook tegenspeelster Michelle Williams genomineerd.

+ Critici zijn razend enthousiast

Filmwebsite Rotten Tomatoes berekende dat maar liefst 96 % van de recensenten Manchester by the Sea een positieve beoordeling gaf; een overweldigend aantal. Ook Previews eigen recensent Ronald Simons toonde zich in zijn recensie enthousiast: ‘een monument van een drama’, zo schreef hij.

– Casey Affleck negatief in het nieuws

Leuk van die Golden Globe, maar een stuk minder leuk zijn de aantijgingen tegen Casey Affleck van seksuele intimidatie. Die aanklachten dateren alweer van 2010, maar nu Affleck hard op weg lijkt naar een Oscar komen ze weer bovendrijven. En dat werpt toch een schaduw over de film.

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*