0

Het is jammer dat de meeste musea ’s nachts gesloten zijn, want we missen alle pret als we dit derde en laatste deel uit de Night at the Museum-reeks mogen geloven.

preview: night at the museum secret of the tomb


Genre Avontuur / Komedie Regie Shawn Levy Cast Ben Stiller, Robin Williams en Owen Wilson Details Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk / 90 minuten Release 5 februari

Maffe geschiedenisles

In de vorige films zagen we hoe Larry Daley (Stiller) een baantje kreeg als nachtbewaker van The Museum of Natural History, waar ’s nachts alle kunstwerken tot leven komen. Die ingrediënten zijn onveranderd en in dit deel krijgen we opnieuw een leuke ‘geschiedenisles’. Van dino’s en de vulkaanuitbarsting van Pompeii tot Sir Lancelot aan toe.

Nieuw museum

In Night at the Museum 1 en 2 vormde het museum in Manhattan nog het decor voor de tot leven komende kunstwerken; nu maken de historische creaties een uitstapje naar The British Museum in Londen. Larry wil raad vragen aan aldaar tentoongestelde farao’s, om zo het magische tablet te redden en daarmee de bewoners van zijn museum.

Afscheid

Helaas is dit derde deel de afsluiter van de trilogie, zoals dat nu eenmaal gaat met derde delen van trilogieën. Dat betekent niet alleen een afscheid van de personages als Roosevelt en Columbus, maar triest genoeg ook van twee acteurs; Robin Williams en Mickey Rooney. Zij stierven beide nog vóór de release van de film.

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*