0

Krampus is een demon met hoeven en horens die tijdens de feestdagen verschijnt. Wordt het een rode kerst, horrorliefhebbers?

krampus

Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is krijgt straf


Genre Horror / Komedie Regie Michael Dougherty Cast Adam Scott, Toni Collette en Allison Tolman Details Verenigde Staten Release 10 december

+ Bekend terrein

Eeuwenoude folklore leert dat demon Krampus een kompaan is van Sinterklaas. In de Alpen-regio vermommen jonge mannen zich als de Krampus en delen straffen uit aan jonge kinderen. Jawel, zelfs de roe wordt gebruikt en stoute kinderen gaan in de zak. Op de Waddeneilanden wordt er bovendien een variant van dit feest gevierd, zoals Sunderum op Terschelling. Dat kreng komt dus akelig dichtbij… En dat maakt deze horrorfilm natuurlijk stukken griezeliger.

+ Goed team

Deze kerstfilm is gemaakt door horrorfanaten. Krampus en zijn hulpjes komen uit de handen van Weta Workshop en Weta Digital, de special effect-experts die ook de creaturen in The Lord of the Rings en The Hobbit ontwierpen. Dat zit dus wel snor. Regisseur Michael Dougherty maakte eerder kersthorror Trick ‘r Treat en schreef het script voor Superman Returns . Er is ook een fijne screamqueen aan boord: Toni Collette, die de moeder van het jochie in The Sixth Sense speelde.

‘Folklore leert dat demon Krampus een kompaan is van Sinterklaas’

– Verkeerde toon

Krampus staat vermeld als Amerikaanse kerst-horrorkomedie. Zolang dat maar geen vertier voor het hele gezin betekent; dat is er al genoeg met kerst. De keuring doet echter ook geloven dat het een bloedeloos monstervehikel wordt: ‘vanaf twaalf jaar en ouder’, staat er op de poster. Een horrorfilm komisch maken is een serieuze zaak. Dougherty slaagde daar overigens wel in met Trick ‘r Treat. Kan hij het ook met een avondvullende speelfilm vol ruziënde personages?

Bekijk hier de trailer (als je durft):

 

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*