0

Als je stad is vergeven van de gruntende zombies, kun je hulp van de politie en het leger wel vergeten. Op wie je écht kunt rekenen? De Scouts.

scouts guide to the zombie apocalypse

Op de scouts kun je altijd rekenen


Genre Komedie / Horror Regie Christopher Landon Cast Tye Sheridan, Logan Miller en Joey Morgan Details Verenigde Staten / 93 minuten Release 12 november

+ Zombiepoesjes

Drie bevriende scouts treffen hun stad verlaten aan. Uiteraard is de stripclub in zo’n geval de eerste plek waar je als hitsige puberscout heengaat. De enige aanwezige stripper blijkt echter de eerste van een invasie aan zombies… Het is aan de scouts om de stad te beschermen van rondborstige ondoden en een groep besmette zombiekatten.

+ Bloody fun

Zombies worden altijd een dom soort on-mens; ze hebben last van tunnelvisie en worden ook nog eens vet traag (van begrip). Daarom kunnen wij levenden die kwijlende gebrekkigen altijd op de meest originele manieren omleggen. De scouts doorboren een zombieschedel met een drankfles, onthoofden er een onder een traliehek en rijgen er een aan een ijzeren staaf. Hoera!

– Tweede keus

Voor de hordes zombiefans die al een paar jaar dromen van een vervolg op Zombieland, de geniale zombiekomedie uit 2009 met Jesse Eisenberg, Emma Stone en Woody Harrelson, zal Scouts Guide een beetje aanvoelen als tweede keus. Onzin, zeggen wij op de redactie. Hoe meer ondoden, hoe meer vreugd.

Tye Sheridan: van hem gaan we nog veel zien

Scout-hoofdrolspeler Tye Sheridan is negentien, maar hij heeft indrukwekkende filmrollen op zijn conto. Weinig jonge acteurs kunnen zeggen dat ze hun debuutrol speelden in een Gouden Palm-winnaar; in 2011 zag je hem in de Cannes-knaller The Tree of Life, naast Brad Pitt. Een jaar later speelde hij Matthew McConaughey van het scherm in Mud. Sindsdien kwam alles in een stroomversnelling, want dit jaar acteert hij in zes films en voor komend jaar zit hij ook volgeboekt. We zien hem in 2016 onder andere als Cyclops, in X-Men: Apocalypse.

Gillen voor je leven

Gillen voor je leven

Drie zombiekomedies die je óók moet zien

1. Shaun of the Dead (2004)

Acteurs Simon Pegg en Nick Frost in een slimme, vlotte én grappige parodie op het genre. Je merkt meteen dat de makers álle zombiefilms uit hun hoofd kennen.

2. Dance of the Dead (2008)

Een stel tieners moet de zombiepocalyps overleven op de avond van hun afscheidsbal. Inclusief bekkende zombietieners die elkaars gezicht opeten.

3. Braindead (1992)

De leukste film van Peter ‘Lord of the Rings’ Jackson. De moeder van een suffe dertiger verandert in een zombie. De slotscène (de beruchte grasmaaierscène) is legendarisch.

Check hier de trailer van Scouts Guide to the Zombie Apocalypse:

 

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*