0

Een psychiater gaat de wereld over op zoek naar zichzelf. In Hector and the Search for Happiness speelt komedie-acteur Simon Pegg zijn eerste dramatische rol.

Hector and the Search for Happiness


Genre Komedie / Drama Regie Peter Chelsom Cast Simon Pegg, Stellan Skarsgård, Barry Atsma e.a. Details Verenigd Koninkrijk, 120 minuten Release 9 oktober

Psychiater Hector (Pegg) realiseert zich dat hij zijn patiënten nooit écht zal begrijpen, omdat hij zelf niet weet wat geluk is. Hij zegt zijn perfecte vriendin Clara (Rosemund Pike) en keurig geordende leventje vaarwel, zodat hij de wereld over kan reizen om research te doen naar geluk. Het doet denken aan die andere zoektocht naar geluk, Eat Pray Love, alleen ontbreekt hier de spirituele ondertoon. Dat is te danken aan Peggs ongeloofwaardigheid als innemende zielenknijper. Een komedie als Hot Fuzz gaat hem toch beter af dan deze meer serieuze rol.

‘Hij treft in Afrika zowaar ook ‘onze’ Barry Atsma’

Hector heeft een aantal geromantiseerde ontmoetingen met mensen die hem inzicht geven in wat geluk nu is − van een prachtige Chinese callgirl en een Boeddhistische monnik tot aan een Afrikaanse, stoofschotelkokende moeder, een crimineel en een ex-vriendin. Hij treft in Afrika zowaar ook ‘onze’ Barry Atsma, die een oude vriend van Hector speelt. Al deze mensen stellen zich open voor de goedzak, maar hijzelf lijkt daar wat ongemakkelijk in te zijn. Hector and the Search for Happiness is best een lieve en vermakelijke film, in het bijzonder voor de ‘zelfzoekers’ onder ons.

 

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*