0

De griezelverhalen uit de beroemde Kippenvel-boekenreeks zijn verfilmd. Niet één voor één, maar allemaal tegelijk, in 103 minuten.

review goosebumps


Genre Familie / Griezel Regie Rob Letterman Cast Jack Black, Dylan Minnette en Odeya Rush Details Verenigde Staten / 103 minuten Release 11 februari

Bovenstaande intro vergt wat uitleg. In Goosebumps denkt tiener Zach (Dylan Minnette) dat zijn buurmeisje mishandeld wordt door haar vader. Wanneer hij poolshoogte neemt, stuit hij op Hitchcockiaanse wijze op een totaal ander scenario: in de leeskamer van de woning liggen vergrendelde boeken opgeslagen met een curieuze eigenschap. Wie ze opent, brengt de figuren uit de verhalen tot leven.

‘Gevolgd door een weerwolf en een stel agressieve tuinkabouters.’

En aangezien het om Kippenvel-verhalen gaat, komen tientallen griezelige personages uit de serie van hun bladzijdes. In een moderne Jumanji-variant komt eerst de Verschrikkelijke Sneeuwman tot leven, gevolgd door een weerwolf en een stel agressieve tuinkabouters. De monsters uit het brein van schrijver R.L. Stine zijn fraaie CGI-figuren, maar te griezelig voor de allerkleinsten en vaak te dwaas voor tieners. Gelukkig is daar Jack Black, om de volwassen kijkers van een glimlach te voorzien. De film is een feest van herkenning voor de fans van de boeken. Ook al krijgt niet ieder figuurtje genoeg screentime, zo’n opeenstapeling van de Kippenvel-boeken past helemaal in deze tijd van snelle filmconsumptie.

Lees hier ons interview met Jack Black.

 

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*