0

Allegiant

filmoverzicht week 11

Na de vorige twee delen schudt het post-apocalyptische Chicago, de setting van deze sciencefictionfilm- en boekentrilogie, op zijn grondvesten. De vijf facties (Dauntless, Abnegation, Erudite, Candor en Amity) vallen uiteen na een coup van Erudite. Chicago blijft in chaos achter. En dan blijkt ook nog eens, zonder dat we spoileren, dat niets in de gehavende wereld van Allegiant echt écht is. Lees hier onze preview!

Rokjesdag

rokjesdag_43008851_st_3_s-lowDe film draait minder om kleding dan de titel doet denken. De titel doelt meer op het startsein van het flirtseizoen. Het speelt zich voornamelijk af bij een kookcursus voor singles, waar gelukszoekers, geilbaarden en eenzame zielen proberen de liefde van hun leven te vinden. Er worden acht potentiële stellen gevolgd en je vraagt je af: moet de liefde spontaan ontstaan door een toevallige ontmoeting of mogen we het een zetje geven via datingsites of datingbureaus? Lees hier onze review van Rokjesdag en hier ons interview met Manuel Broekman en Barbara Sloesen.

10 Cloverfield Lane

Mary Elizabeth Winstead as Michelle and John Goodman as Howard in 10 CLOVERFIELD LANE; by Paramount Pictures

Na een auto-ongeluk wordt een jonge vrouw wakker in een kelder. Ze denkt te zijn ontvoerd, maar haar ‘ontvoerder’ beweerd haar leven te hebben gered. Er schijnt een chemische aanval te hebben plaatsgevonden en de buitenwereld is onbewoonbaar geworden. De vrouw weigert dit te geloven en probeert uit alle macht te ontsnappen. Lees hier onze preview.

Tanna

tanna_26006449_st_2_s-lowIn de Yakel-stam van de eilandengroep Vanuatu, een land dat in de Grote Oceaan ligt, worden jongeren doorgaans uitgehuwelijkt. Wanneer de jonge Wawa verliefd wordt op Dain, zoon van het dorpshoofd, besluit ze haar gearrangeerde lot te ontlopen en met hem op de vlucht te slaan. Al snel brengt hun vlucht de jonge stamleden in aanraking met de bewoonde wereld. Lees hier onze review van Tanna.

Belgica

belgica_36000359_st_1_s-lowDe nieuwe Felix Van Groeningen, die met zijn The Broken Circle Breakdown bijna een Oscar won. Belgica gaat over twee broers die samen café Belgica runnen. Binnen de kortste keren wordt het één van de beste plekken om te stappen, vol rock ’n roll, drank en drugs. Maar hoe beter de zaken gaan, hoe meer ze elkaar uit het oog verliezen. Opzwepende film met een rauw randje.

The Event

the_event_10000245_st_3_s-lowEen documentaire over hoe het toch al wankelende communistische regime van de USSR tegen de grond werd gewerkt. De Augustusstaatsgreep was een mislukte coupe in Moskou, gepleegd door communisten die het niet eens waren met hervormingen van Gorbatsjov. Wat gebeurde er toen daadwerkelijk in Rusland? Een terugblik op een hoe dan ook historisch moment.

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*