0

Een verhaal met een knappe chick, een Britse schurk, geregisseerd door een overbetaalde idioot: deze film wil je niet missen!

filmoverzicht week 7


Genre Actie / Avontuur Regie Tim Miller Cast Ryan Reynolds, Morena Baccarin en T.J. Miller Details Verenigde Staten, Canada / 109 minuten Release 11 februari

Deadpool is de meest onconventionele antiheld die stripgigant Marvel ooit voortbracht. Als Merc with a Mouth (huurmoordenaar met een grote bek) gaat Wade Wilson (Ryan Reynolds) na een mislukt experiment door het leven als cynische mutant die wraak zoekt. De kracht van deze film zit hem niet in de verhaallijn, maar in het karakter van Deadpool. Zo praat hij in de comics al met regelmaat tegen zijn lezerspubliek, in de bioscoop nu ook tegen zijn kijkerspubliek.

‘Grappen over masturbatie en een knuffeleenhoorn’

Ook grappen die de verhaalcontext overschrijden en direct refereren aan de echte wereld zijn uit de comics overgenomen. Zo neemt Deadpool nogal eens de tijd om andere superhelden en zelfs de acteurs die ze spelen te bekritiseren. Voor wie alle grappen over X-Men, Hollywood en Ryan Reynolds boven de pet gaan, blijven er vooral veel schunnige seksgrappen over. Laat het maar aan Reynolds over om als in rood spandex gehulde geweldenaar grappen te maken over masturbatie en een knuffeleenhoorn. Aanrader: bekijk hem vooral in Dolby Cinema.

 

 

Lees ook ons interview met Ed Skrein!

Geschreven door Maartje Hensen

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*