0

Wanneer een baby aanspoelt op het afgelegen eiland waar vuurtorenwachter Tom en zijn vrouw Isabel wonen, besluiten ze te doen alsof het hun eigen kindje is.

the-light-between-oceans-preview-recensie


Genre Drama / Romantiek Regie Derek Cianfrance Cast Michael Fassbender, Alicia Vikander en Rachel Weisz  Details Groot-Brittannië, Verenigde Staten / 133 minuten Release 10 november

Te midden van het ruige Australische kustlandschap bloeit er iets moois op tussen de zwijgzame oorlogsveteraan Tom en de opgewekte Isabel. Ze laten alles achter zich om te leven op een klein eiland, waar hij werkt als vuurtorenwachter. Ze zijn gelukkig samen, maar na twee miskramen lijkt Isabels levenslust te verwelken. Dan spoelt er een bootje aan met daarin een baby. Ze besluiten het kind te houden. Een bezoek aan het vasteland doet Tom echter inzien dat ze met die keuze het leven van een ander hebben verwoest.

‘Dus houd die zakdoek maar bij de hand’

De geloofwaardigheid is in deze boekverfilming al snel ver te zoeken, maar dat neemt niet weg dat er volop gezwijmeld kan worden. Visueel is de film overtuigend, maar het is vooral het sterke acteerwerk dat ervoor zorgt dat je wordt meegezogen in de emotionele achtbaan waarin dit stel terechtkomt. Michael Fassbender en Alicia Vikander stijgen boven het melodrama uit door hun personages te doorspekken met levensechte emoties. Dus houd die zakdoek maar bij de hand.

door Kita van Slooten

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*