0

In de magische wereld van Inside Out worden twee verhalen verteld: dat van tiener Riley, én het verhaal dat zich compleet in haar hoofd afspeelt. De vijf emoties in haar brein besturen de gevoelens van Riley en reageren op alles wat er in haar leven gebeurt.

review inside out


Genre Animatie / Komedie Regie Pete Docter Cast Mindy Kaling, Bill Hader en Amy Poehler Details Verenigde Staten / 94 minuten Release 22 juli
Die emoties zijn Joy, Sadness, Disgust, Anger en Fear. Alle vijf geweldige stemacteurs, maar Amy Poehler excelleert in de sprankelende, ‘alles-is-altijd-geweldig’ rol van Joy. Er gebeurt veel in het leven en dus in het hoofd van Riley, aangezien ze met haar ouders van Minnesota naar San Francisco verhuist. Haar leven staat op z’n kop, bijna letterlijk. Het klinkt nogal duister, en dat is deze nieuwe Pixar ook wel. Riley ziet het even niet meer zitten en wil van huis weglopen. De vijf emoties doen er alles aan om haar geheugen vrolijk en licht te houden.

‘Het klinkt nogal duister, en dat is deze nieuwe Pixar ook wel’

Gekleurde ballen
De wereld in haar hoofd is een rijke en extreem gedetailleerde creatie: gekleurde ballen bewaren haar herinneringen en rollen als knikkers in een baan richting het Langetermijn Geheugen. Haar vaste herinneringen zijn verdeeld over vijf eilanden die haar persoonlijkheid bepalen: familie, vriendschap, ijshockey, gekkigheid en eerlijkheid. Terwijl Joy en Sadness samen op missie gaan om Rileys mooie gedachtes te redden, komen ze langs de plekken Fantasie en Abstracte Gedachten: twee wondere werelden waarin de animatoren zich compleet hebben uitgeleefd.

Eeuwig blij
De moraal van het verhaal: depressie of extreem verdriet zijn is niet alleen maar op te lossen door eeuwig blij te zijn. De film ontroert en er zullen heel wat traantjes geplengd worden, maar niet alleen van verdriet. Inside Out is vooral een geestige, gestoorde komedie, leuk voor zowel kinderen als een (meer) volwassen publiek. Voor wie vond dat Pixar de weg kwijt was de afgelopen vijf jaar (Cars 2, Monsters University en Brave): Inside Out maakt alles meer dan goed. Pixar is terug!

review inside out

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*