0

De Helleveeg is de verfilming van het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden. Over de losbandige Tiny en een stapel familiegeheimen.

review de helleveeg


Genre Drama Regie André van Duren Cast Hannah Hoekstra, Benja Bruijning en Robert de Hoog Details Nederland Release 24 maart

Tijdens de voorstelling die wij bezochten, meldde regisseur André van Duren (De Bende van Oss) dat Hannah Hoekstra maar meer bioscoopfilms moest doen en minder theaterwerk. Daar zijn we het roerend mee eens. Dit is een actrice die we het liefst groot en in close-up zien. De Hemel-actrice speelt de titelrol, die vrij vertaald ‘kwaadaardige vrouw’ betekent. Dat valt wel mee. Maar voor de jaren vijftig is ze nogal leugenachtig en vrijgevochten.

‘Voor de jaren vijftig is ze nogal leugenachtig en vrijgevochten’

Het is een benauwende tijd, waarin krampachtig over seksualiteit wordt gedaan en het huwelijk een toverwoord is. Met tijdsprongen volgen we Tiny in haar geploeter om de juiste man te vinden. Daarmee heeft ze de boze tongen van het dorp tegen zich: Tiny zou onvruchtbaar zijn en dus geen materiaal voor een gezin. Tijdens de vertelling, die een heel mensenleven in beslag neemt, lijkt er meer aan de hand met Tiny. Waar heeft ze haar kunsttanden vandaan? Hoe komt ze onvruchtbaar? Het strooien van aanwijzingen gaat vaak erg terloops, waardoor de film pas laat nieuwsgierig maakt. Maar dan heeft De Helleveeg ook de volle aandacht.

Lees hier hoe het er op de set aan toe gaat.

 

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*