0

Als het researchteam van krant The Boston Globe een onderzoek naar kindermisbruik binnen de katholieke kerk start, trekken ze nietsvermoedend een beerput open.

review spotlight


Genre Drama Regie Tom McCarthy Cast Mark Ruffalo, Rachel McAdams en Michael Keaton Details Verenigde Staten / 128 minuten Release 28 januari

Enkele onderzoeksjournalisten hebben geen flauw benul waaraan ze beginnen als ze een verhaal over kindermisbruik door een priester natrekken. Er blijken veel meer slachtoffers én daders te zijn. De grootschaligheid van het schandaal, dat helaas waargebeurd is, is niet te bevatten. Maar hoe krijg je de slachtoffers zover dat ze na al die jaren durven te praten? En hoe te strijden tegen het bestuur van de kerk, dat probeert de weerzinwekkende gebeurtenissen te verhullen?

‘Een Oscarwaardige prestatie’

De journalisten willen de onderste steen boven hebben en vechten door. Regisseur Tom McCarthy zorgt ervoor dat je volledig wordt meegezogen in hun onderzoek. Daarbij staat niet alleen het speurwerk van de krant in de schijnwerpers, maar wordt ook stilgestaan bij het immense leed van de slachtoffers. De film wordt bevolkt door geweldige acteurs, die het ongeloof en de daarop volgende woede en frustratie zo goed zichtbaar maken dat je er kippenvel van krijgt. Spotlight kijkt weg als een thriller, maar voelt aan als een krachtig, gebalanceerd drama. Een Oscarwaardige prestatie.

 

Lees Previews interview met Mark Ruffalo hier.

Geschreven door Kita van Slooten

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*