0

In het oneindige Amazonewoud van Colombia zoekt een Duitse ontdekkingsreiziger naar een geneeskrachtige plant. Een Amazonegids en lokale sjamaan staan hem bij.

review El Abrazo de la Serpiente


Genre Drama Regie Ciro Guerra Cast Jan Bijvoet, Brionne Davis en Nilbio Torres Details Colombia / 122 minuten Release 31 maart

Pas op! Waanzin en gekte liggen op de loer! Als we de filmgeschiedenis moeten geloven, zou er voor elk oerwoud zo’n waarschuwingstekst moeten staan. Want al is het Colonel Kurtz in Apocalypse Now of Klaus Kinkski in Aguirre, Wrath of God, een trip naar de onherbergzame jungle blijkt telkens weer fataal voor de geestelijke gezondheid. Ook in El Abrazo de la Serpiente van de Colombiaanse regisseur Ciro Guerra is het raak.

‘Maar toch wordt hij door een mysterieuze ziekte geveld’

Een Duitse wetenschapper (gespeeld door de Belg Jan ‘Borgman’ Bijvoet) duikt aan het begin van de 20e eeuw de Colombiaanse jungle in om de flora en fauna in kaart te brengen. Het is een goede ziel, die Duitser, maar toch wordt hij door een mysterieuze ziekte geveld. Wil het oerwoud de blanke indringer straffen? Of is hij gewoon niet bestand tegen het drukkende tropenklimaat? Samen met een gids en een lokale sjamaan trekt hij dieper het oerwoud in, op zoek naar een geneesmiddel. Die wonderbaarlijke zoektocht is gefilmd in buitengewone, soms hallucinatieachtige zwart-witbeelden en leverde El Abrazo de la Serpienta de eerste Colombiaanse Oscarnominatie ooit op.

 

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*