0

Een geest verstoort een Skype-gesprek, onthult de geheimen van de zeven tieners die het gesprek voeren en vermoordt ze uiteindelijk ook nog. Welkom in Unfriended!

review Unfriended


Genre Horror Regie Levan Gabriadze Cast Cal Barnes, Matthew Bohrer en Courtney Halverson Details Verenigde Staten / 83 minuten Release 4 juni

+ Found footage met een twist

Unfriended geeft een twist aan het found footage-horrrorgenre. Een van de tieners post een gênante video van klasgenoot Lauren, waarna ze zelfmoord pleegt. De vriendengroep heeft een jaar na haar sterfdag een filmlang (!) Skypegesprek. Je kijkt dus naar Unfriended alsof het een computerscherm is. Iemand zijn hand in een blender zien steken, lijkt in deze setting een stuk realistischer…

+ Eén huis, één lange take

De film is grotendeels opgenomen in één lange take, waarbij alle acteurs in verschillende kamers in hetzelfde huis achter computers zaten. Respect dus voor de acteurs, die 1,5 uur achter elkaar deze nachtmerrie moesten beleven, net zo lang tot er één perfecte take was.

– Skype zonder bevroren beeld?

Een Skype-gesprek zonder technische storing? Dat bestaat niet. Wij hebben nog nooit een gesprek met één persoon gehad zonder dat het beeld bevroor of dat het geluid vastliep. En deze vriendengroep van zeven man, plus geest, voert een gesprek zonder ook maar één hapering? Het is in ieder geval wel goede reclame.

Credits: Evelien van der Kooi

 

 

unfriended review

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*