0

Een nieuwe maand, een nieuwe stapel films in de bioscoop! Preview selecteert de beste films van november voor je. Pak je agenda er maar bij!

arrival-preview-filmoverzicht-november

3 november: Hacksaw Ridge

Hacksaw Ridge is de nieuwste film van Mel Gibson, die tien jaar na Apocalypto weer eens in de regiestoel plaatsneemt. In dit nu al veelgeprezen drama draait het om een hospik in het leger die weigert om wapens te gebruiken. Zonder ook maar één kogel af te vuren zou hij uiteindelijk een medal of honor winnen. Andrew Garfield speelt de hoofdrol. Bekijk de trailer hier:

10 november: Snowden

De nieuwe Oliver Stone! De maker van politiek getinte klassiekers als Platoon, JFK en Nixon keert terug met het verhaal van klokkenluider Edward Snowden, de man dankzij wie we weten dat er massaal wordt afgeluisterd en bespioneerd door Amerika. Joseph Gordon-Levitt speelt Snowden, verder zijn er rollen voor onder meer Melissa Leo, Zachary Quinto en Nicolas Cage.

10 november: Arrival

Na films als Prsioners en Sicario is Denis Villeneuve in rap tempo een naam geworden om in de gaten te houden. Op 10 november komt zijn nieuwste uit, Arrival. Dit keer een sciencefictionfilm waarin communicatiedeskundige Amy Adams een manier moet bedenke om met pas gelande aliens te praten.

10 november: Toni Erdmann

In deze film probeert een vader de band met zijn volwassen dochter te hernieuwen. Toni Erdmann won al meerdere prijzen en wordt door critici en filmfans met lof overgoten. Is dit dè arthousehit van dit jaar?

16 november: Fantastic Beasts and Where to Find Them

Vijf jaar na de laatste Harry Potter-film keren we terug naar de wereld van tovenaars en heksen. J.K. Rowling schreef zelf het script van wat het eerste deel van een nieuwe langlopende franchise moet zijn. Potter-vetreaan David Yates voert de regie. Met Eddie Redmayne, Colin Farrell en Ezra Miller.

24 november: Bad Santa 2

In 2003 speelde Billy Bob Thornton een oplichter, Willie, die samen met zijn partner verkleed als de kerstman grote winkels oplichtte. Bad Santa was een hit en kreeg ook lof van critici. Toch duurde het 13 jaar voor een vervolg! Maar het wachten is voorbij en vanaf 24 november is Bad Santa 2 te zien. Leuke toevoeging aan de cast: Oscarwinnares Kathy Bates als de moeder van Willie.

30 november: Moana

De nieuwe Disneyfilm levert een nieuwe Disneyprinses af. Ze heet Moana en is de dochter van een stamhoofd uit een zeevaardersfamilie. Samen met een halfgod Maui (Dwayne Johnson) gaat ze op zoek naar een legendarisch eiland.

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*