1

Welke nieuwe films werden er aangekondigd? Wie werd gecast in welke film? En welke trailers kwamen er uit? Preview zet het belangrijkste filmnieuws van de afgelopen week voor je op een rijtje. Deze week onder andere: Tom Holland, Guardians of the Galaxy Vol.2 en God in een hutje.

10 Cloverfield Lane-regisseur maakt film over Houdini

Harry Houdini is de bekendste illusionist en boeienkoning aller tijden, en zijn naam staat anno 2016 nog steeds synoniem voor spectaculaire ontsnappingen. Regisseur Dan Trachtenberg lijkt de ideale man voor een film over Houdini, want met 10 Cloverfield Lane deed hij de nodige ervaring op met spectaculaire ontsnappingen uit kleine ruimtes. De film wordt gebaseerd op een uit 2007 stammende biografie en het script wordt geschreven door Noah Oppenheim (The Maze Runner).

houdini-preview-filmnieuws

Tom Holland neemt loopje met chaos

Tom ‘de nieuwe Spiderman’ Holland gaat waarschijnlijk een rol spelen in Chaos Walking, de verfilming van een boekenreeks voor jongvolwassenen. De boeken spelen zich af in een toekomstige wereld waarin er geen vrouwen meer zijn (wat natuurlijk niet blijkt te kloppen), en alle mannen elkaars gedachten kunnen horen. Naast Holland zal ook Daisy Ridley (Star Wars: The Force Awakens)  een rol spelen. Doug Liman (The Bourne Identity, Edge of Tomorrow) neemt plaats in de regiestoel, en het scenario is afkomstig van Charlie Kaufman (Being John Malkovich, Eternal Sunshine of the Spotless Mind). Klinkt dat als een gave combinatie? Ja, dat klinkt als een gave combinatie! Nu nog wachten tot 2018…

tom-holland-preview-filmnieuws

Billy Dee Williams mag eindelijk Two-Face spelen

In 1989 kwam Tim Burtons Batman uit, in een tijd dat superheldenfilms nog iets bijzonders waren. In die film mocht acteur Billy Dee Williams in een klein rolletje opdraven als openbaar aanklager Harvey Dent, die in de comics uiteindelijk de superschurk Two-Face wordt. Williams hoopte natuurlijk dat hij in een vervolgdeel ooit de vijand van Batman mocht spelen, maar helaas mocht het niet zo zijn. Na twee films werd Burton vervangen door Joel Schumacher die Tommy Lee Jones inhuurde om de iconische schurk te spelen. Maar ruim een kwart eeuw later is het dan toch zo ver: voor The Lego Batman Movie mag Billy Dee Williams alsnog Two-Face vertolken! Uiteraard gaat het hier alleen om de stem, maar het is toch een leuke geste naar Williams. Hij sluit zich aan bij een cast met onder anderen Will Arnett, Ralph Fiennes, Zach Galifianakis, Michael Cera en Rosario Dawson. Hier de trailer:

Pikachu als detective?

Het was een goed jaar voor het merk Pokémon, met de razend populaire game die afgelopen zomer uitkwam had iedereen het weer over de beweeglijke beestjes. En nu is bekend gemaakt dat de bekendste Pokémon, Pikachu, een eigen film krijgt: Detective Pkiachu. Waar de film precies over zal gaan is vooralsnog onbekend, maar waarschijnlijk mag Pikachu dus als een soort Sherlock Holmes raadsels gaan oplossen. Wat ze al niet verzinnen! De regie is in handen van Rob Letterman (Goosebumps), het scenario wordt geschreven door de razend drukke Nicole Perlman (Guardians of the Galaxy), die al aan een hoop projecten verbonden is, waaronder Captain Marvel. Ze krijgt gelukkig wel hulp, van Alex Hirsch (Gravity Falls).

21 Jump Street-spinoff weer een stapje dichterbij

Rodney Rothman heeft de taak gekregen een spin-off van de komedie-hit 21 Jump Street te schrijven. De spin-off zou twee vrouwelijke agentes volgen die op een middelbare school undercover gaan, een verhaal dat erg hetzelfde klinkt als de eerste 21 Jump Street-film. Rothman schreef ook mee aan het vervolg 22 Jump Street en zou ook meewerken aan de nog altijd geplande crossover tussen de komediefilms en de Man in Black-franchise.

22-jump-street-preview-filmnieuws

Hugh Jackman produceert boekverfilming Diary of a Part-Time Indian

The Absolute True Diary of a Part-Time Indian is een boek voor jongvolwassenen geschreven door Sherman Alexie en handelt over een tiener uit een indianenfamilie, die in plaats van een opleiding in het reservaat, kiest voor een ‘normale’, blanke middelbare school. Het boek focust op zijn eerste jaar op die school, waar hij de enige Native American is. Of Jackman ook in de film zal acteren is nog niet bekend.

Amy Schumer speelt Barbie

In een live-actionfilm die momenteel in ontwikkeling is over de beroemdste pop aller tijden, Barbie, zal Amy Schumer de hoofdrol vertolken. De film zal zich richten op een ‘moderne kijk op schoonheid, feminisme en identiteit’. Het verhaal speelt zich af in een perfect Barbie-land waar één vrouw zich langzaam realiseert dat ze niet tussen de rest past. Ze wordt het land uitgestuurd en reist af naar de echte wereld, waar ze leert dat uniek zijn een aanwinst is.

barbie-preview-filmnieuws

Trailers!

Ook deze week weer de nodige trailers, deze week met een trailer waar iedereen naar uitkeek!

Guardians of the Galaxy Vol.2

Dat is natuurlijk de trailer die we bedoelen. Guardians of the Galaxy 1 was in 2014 een positieve verrassing: het team van onbekende superhelden werd geïntroduceerd  met een film die grappig, slim, spannend en bovenal erg vermakelijk was. Volgens velen de beste Marvel-film tot nu toe. De film was een mega-hit, en dat er een vervolg zou komen, stond al bijna meteen vast. In april kunnen we hem eindelijk zien, en dit weekend verscheen de eerste trailer. Enis die leuk? Ja, die is leuk!

 

The Belko Experiment

James Gunn (Guardians of the Galaxy) begon zijn carrière in het horrorgenre en draagt dat genre nog steeds een warm hart toe, getuige deze trailer voor The Belko Experiment. Gunn schreef het script voor deze film, waarin de werknemers van een kantoor gedwongen worden elkaar te vermoorden. De regie liet hij aan over aan Greg McLean, bekend van horrorfilm Wolf Creek.

The Shack

In de categorie ‘huh, wat?’ komt The Shack, een verfilming van de gelijknamige christelijke roman van William P. Young. Het verhaal? Na de dood van zijn dochtertje krijgt de vader een uitnodiging van ene ‘Papa’ om naar een hut te komen. Daar blijkt dat Papa eigenlijk God is in de vorm van een afro-Amerikaanse vrouw. De heilige geest en Jezus zijn er ook, en de vader spendeert het weekend babbelend met de heilige drie-eenheid, loopt over het water met Jezus, en maakt een wandelingetje met God. Dus. Hier de trailer:

The Autopsy of Jane Doe

Van de regisseur van de geweldige Noorse found footage-film Trollhunter komt deze nieuwe horrorfilm, die door velen al als de beste horrorfilm van het jaar wordt gezien. Bekijk het zelf in de trailer:

↑ Omhoog

1 Comment

  1. My family has gotten off lightly in the wars of the Twentieth, losing only one Marine to a Jeep accident in the Pacific. Family folklore has it my Dad was offered a ride home from Saipan in USS Indianapolis and turned it down, having a premonition. The ages didn't work out right for any of us to attend the Great War. But boy howdy, did we have a time in the Lincoln War! I had one greatgrandfather who lost an eyeball at Chancellorsville while going around the left with Jackson, and another who walked back fo MS barefoot from Appomattox. He was 16 at the time, I believe.Deo Vindice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*