0

Sommige bioscopen hebben een sms-systeem wanneer je last hebt van die vervelende typetjes. In de bioscoop komen er nogal wat types voorbij; film is immers voor iedereen! Wij hebben 15 ergerlijke types in de bioscoop voor je op een rijtje gezet. Wie ben jij? Eerlijk zeggen!

Eters

bioscoop types

 1. Holle Bolle Gijs

Je bent gewoon een vreetzak, of vindt kiezen gewoon heel moeilijk. Popcorn en een grote zak snoep was nog niet genoeg, nee, er moesten ook nog chips en een grote zak chocopinda’s bij. Met veel lawaai trek je alle zakken open als de film echt nét begonnen is. Je bent vooral te vinden bij de grote blockbusters.

 1. Vervelende VoedselVerspiller

Je hebt geen trek meer, bent gewoon heel onhandig, denkt grappig te zijn, of je vond het eten niet duur genoeg om er zuinig mee om te gaan. Ook wel een rotzooimaker, een m&m-knoeier (waarbij je ze tiktiktik naar beneden hoort rollen), of nog erger: een foodfighter.

 1. Luidruchtige herkauwer

Na de irritatie van het openscheuren van alle zakken, komt de volgende: luidruchtige eters. Als smakker dan wel herkauwer, lijk je totaal geen eetmanieren te hebben geleerd, of vergeten te zijn bij het kijken van de film. Je hapt er in ieder geval wellustig op los. Je bent vaak te vinden bij horror, wanneer het eten je toch al niet zo lekker meer smaakt.

Praters

bioscoop types

 1. Media multitasker

Natuurlijk zet niemand zijn telefoon echt uit in de bioscoop, maar jij laat je telefoon lekker op geluid staan. En dan gaat hij precies op het spannendste moment in de film af en besluit je je telefoon gewoon op te nemen, nog in de zaal. Of ben jij degene die zijn mobiel erbij pakt wanneer de film niet boeiend genoeg meer is? Multitasken en twitteren in de bioscoop is alleen niet het beste idee…

 1. Kletskous

Gesprekken voeren met elkaar tijdens de film over totaal ongerelateerde onderwerpen, gezellig toch? Of je buurman vragen stellen over de film/de prequel van de film/iets anders waaruit blijkt dat je de film niet snapt. Of als filmkenner, ofwel voorspeller, je medemens alvast vertellen wat er gaat gebeuren.

 1. Rel- en ruziezoeker

Prater op hoger, nee, harder niveau. Je schreeuwt de film toe, of laat hardop je ergernissen aan andere bioscoopgangers blijken. En wanneer iemand je vriendelijk vraagt om iets zachter te doen, krijgt een ‘hou zelf je bek!’ terug.

Het is de leeftijd

bioscoop types

 1. (Te) jong

De kijkwijzer is er niet voor niets en Netflix voldoet ook voor je. Als (te) jonge kind in de zaal weet je (ongemerkt) toch zeker heel wat mensen te irriteren. Tijdens de film demonstreer je nog maar al te graag welke manieren je nog niet geleerd hebt thuis. Naar de bioscoop gaan is immers een uitje zonder je ouders, of juist om hun voor schut te zetten.

 1. Klef koppel

Met je vriendje/vriendinnetje ga je natuurlijk bioscoop typesgezellig samen naar de bioscoop. Lekker zwijmelen en kleffen met elkaar alsof de rest van de wereld (of: de rest van de bioscoopzaal) niet bestaat. Jullie gaan vaak naar een romkom, maar een actiefilm, als compromis, is op zijn tijd ook niet veilig voor jullie als iets te luidruchtig, gelukkig stel.

 1. Giechelende geiten

Gezellig ‘uit’ met vriendinnen naar de nieuwste Carry Slee en lekker gniffelen om alle grapjes die iets met seks te maken hebben. Dat jullie gegiechel op den duur anderen op de zenuwen werkt, maakt niks uit, want met vriendinnen sta je sterk!

Het is wél persoonlijk

bioscoop types

 1. Stoelentwijfelaar

Voorafgaand aan de film test je alle stoelen, in het midden van de rij, om te kijken welke écht de middelste is. Vervolgens kies je de stoel die toch echt op het kaartje van de boos kijkende nieuwe binnenkomer staat. Balen, er zijn geplaceerde zitplaatsen in deze bioscoop.

 1. Te-laat-komer

De film is al lang en breed begonnen en dan kom jij nog eens de zaal binnen, met natuurlijk de middelste plek in de rij. Al schuifelend naar de stoel, stoot je nog wat popcorn om en stapt op zeker vijf tenen.

 1. Filmkenner

Natuurlijk is arthouse beter dan Hollywood en kijk je films het liefst in een schattig klein filmhuiszaaltje, met een kopje thee erbij. Als je dan toch in een grote Pathézaal belandt is het dan ook van belang om medebezoekers te laten zien hoe je je wel hoort te gedragen in de bioscoop. Daarom voel jij je geroepen andere bezoekers op hun gedrag te wijzen (vaak nog voor de film begonnen is).

En de rest 

bioscoop types

 1. Slaapkopbioscoop types

Soms valt een film tegen, soms is de film
gewoon heel saai, en soms is het gewoon de moeheid en de comfort van de stoelen. Vaak kan je er niet zoveel aan doen dat je in slaap valt tijdens de film, tegen de schouder van je buurman aan. En ook niet dat je vervolgens snurkt met het aantal decibellen van de harde actiescène van de film.

 1. Stoelenschopper

Tijdens een lange film zonder pauze, moet je af en toe even anders gaan zitten. Het is ook heel lekker om even onderuit te zakken, of je voeten op de stoel voor je te leggen. Vervelend is dan dat de persoon voor je een ruggen porrer heeft, en je vaak in de meest spannende scènes je stoel heen en weer laat deinen.

 1. Wandelaar

Zo’n 1,5 liter fles Cola vraagt er natuurlijk om, een flesje bier ook. WC! Je hebt nu eenmaal een kleine blaas en daarom moet je tijdens de film over alle knieën en bakken popcorn heen om niet 1, niet 2, maar 3 keer naar de wc te gaan tijdens de film. En dan bij terugkomst niet netjes aan de zijkant zitten, maar weer helemaal terug naar het midden van de zaal.

 

Geschreven door Maartje Hensen

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*