0

Jack Black kruipt in de huid van schrijver R.L. Stine. Tijdens een Goosebumps party in het Mexicaanse Cancun kreeg Preview het drukke baasje even voor de microfoon.

review goosebumps

  1. Je speelt schrijver R.L. Stine als een zonderling figuur. Is hij in werkelijkheid ook zo?

Toen ik het script las, wist ik meteen hoe ik Stine een stem zou geven. Daar ben ik niet meer vanaf geweken, ook niet toen ik hem ontmoette en hij een totaal ander stemgeluid en andere motoriek bleek te hebben. ‘Sorry, maar ik ga u niet nadoen’, vertelde ik hem. En dat is ook niet erg, want zijn werk is ook allemaal fictie. Dat hoop ik tenminste, dat hij geen monsters op zolder heeft.

  1. Wat geeft jou kippenvel?

Ik krijg gemakkelijk kippenvel. Meestal als ik in films een heroïsche figuur voorbij zie komen. De stoerheid geeft me kippenvel, en vaak ook mannen-tranen. Weet je wat er zo schaamtevol aan is? Dat ik ook kippenvel van mezelf krijg als ik naar mijn films kijk. Ik ben zo goed dat ik er waterige ogen van krijg.

  1. Wat is er zo leuk aan angst?

Angst voelen geeft een zekere coolheid. Je bent stoer als je een enge film helemaal uitzit. Dat had ik bij mijn favoriete horrorfilm The Shining. Het geeft een soort vreugde om die spanning te voelen. Ik zie het ook bij mijn kinderen van zeven en negen; die zijn geobsedeerd door griezelverhalen. Al laat ik ze The Shining niet zien, zo snel hoeven ze nu ook niet op te groeien…

Lees hier de review van Goosebumps.

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*