0

Op de set van The Light between Oceans viel Alicia Vikander voor de charmes van haar tegenspeler Michael Fassbender en sindsdien vormen de twee een mooi Hollywood-koppel. Zij is niet de enige die kriebels in haar onderbuik krijgt zodra de Duits-Ierse acteur in beeld komt. In Shame zagen we zijn blote piemel en dat was bijzonder indrukwekkend, maar er schuilt nog veel meer achter de aantrekkingskracht van deze sexy redhead.

michael-fassbender-preview-waarom-zo-heet

Hij is een mysterie

Geen Instagram, geen Twitter, geen Facebook. Fassbender voelt geen enkele behoefte zijn privéleven te delen met de rest van de wereld. Dus geen ijdele selfies, geen foto’s van zijn ontbijt/lunch/avondeten en ook geen idee hoe de hond van zijn moeder eruitziet. En dat maakt de man heerlijk mysterieus.

Die ogen…

Woorden zijn vaak overbodig, want Fassbender hoeft maar één keer met zijn knalblauwe kijkers te knipperen en alles is gezegd. Of het nu haat, angst, liefde, vertwijfeling of geilheid is. Er zijn maar weinig acteurs die alleen met hun ogen zo veel verschillende emoties kunnen uiten.

‘En ook geen idee hoe de hond van zijn moeder eruitziet’

No-nonsense

Fassbender maakt zich niet druk om imago en status. Daar is hij simpelweg te cool voor. Hij woont al jaren in de kleurrijke Londense wijk Hackney, ook nadat hij met zijn rol in X-Men en Prometheus definitief doorbrak in Hollywood. De glitter en glamour van Los Angeles trekt hem niet, hij geeft de voorkeur aan de veelzijdigheid van Londen, waar hij na een avondje stappen gewoon met zijn maten in de kebabtent wordt gespot. Geen poespas, maar een pint in de pub. Zo horen we het graag.

Vastberadenheid, talent, ziel en zaligheid

Fassbender neemt zijn werk bloedserieus en hij is er verdomde goed in. Of het nu een romantisch drama, een grote blockbuster of een kleine arthousefilm is: Fassbender legt er zijn ziel en zaligheid in. Voor de film Hunger viel hij zestien kilo af, om vol overtuiging een gevangene in hongerstaking te spelen. Zijn vertolking van een seksverslaafde in Shame was overweldigend en in 12 Years a Slave gaf hij ons de rillingen als sadistische slavendrijver. Al twee keer was hij in de running voor een Oscar en het zal geen jaren meer duren voor hij er daadwerkelijk eentje wint.

Hij danst

Een man met soepele heupen is een godsgeschenk. Fassbender is zo’n man. Op menig feestje maakt hij de dansvloer onveilig. Samen met Benedict Cumberbatch stal hij de show op de afterparty van de Golden Globes. En in de Graham Norton Show ging het publiek uit zijn bol toen Fassbender spontaan een dansje deed.

Alles staat hem

In Macbeth had hij een oenig kroontje op zijn bol. Of wat te denken van het komische drama Frank, waarin hij driekwart van de film met een hoofd van papier-maché rondliep? Door zijn veelzijdige carrière hebben we Fassbender al in tal van outfits mogen bewonderen. In legeruniform in Band of Brothers en Inglourious Basterds, met cape en helm in X-Men, als cowboy in Slow West, als kinky Spartaan in 300 en natuurlijk in adamskostuum in Shame. Hij kan het allemaal hebben.

Door Kita van Slooten

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*