2

Jennifer Lawrence kennen we natuurlijk allemaal als Katniss Everdeen in The Hunger Games-films. Maar ook speelde ze in Silver Linings Playbook, American Hustle en X-Men. Hier 11 dingen die je (misschien) nog niet wist over J-Law!

Jennifer lawrence

 1. Jennifer Lawrence werd op 15 augustus 1990 geboren in Louisville, Kentucky. Op haar vijftiende werd ze door een fotograaf in New York ontdekt.
 1. Ze brak op twintigjarige leeftijd door in de film Winter’s Bone. Ze oogstte hiervoor extreme lof als actrice. Ze werd zelfs genomineerd voor een Oscar.
 1. Jennifer is nog maar 25 en heeft nu al één Oscar en twee Oscarnominaties op zak: Beste Actrice voor haar rol in Silver Linings Playbook (gewonnen) en Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar rol in American Hustle (nominatie). Haar Oscarbeeldjes bewaart ze bij haar ouders – ze vindt het zo raar staan in haar eigen huis.
 1. Ze houdt zoveel van Doritos en andere vette snacks, dat de kostuumafdeling van American Hustle meerdere jurken voor haar moest naaien voor tijdens de opnames. Tijdens het draaien kwamen ze namelijk steeds onder de vetvlekken te zitten, veroorzaakt door haar Doritovingers.
 1. Ook tijdens interviews kan ze het niet laten om grapjes uit te halen. Zo at ze tijdens een van de interviews van The Hunger Games een hele snoeparmband op, met alle kauwgeluiden van dien.
 1. Ze schreef onlangs een uitgebreide bijdrage in de nieuwsbrief van actrice Lena Dunham. Daarin kwam ze op voor meer gelijke salarissen voor mannen en vrouwen in Hollywood. Ze werd prompt verklaard tot feministisch rolmodel.
 1. Jennifer is onhandig en valt vaak zelfs op de rode loper: bij de Oscaruitreiking is ze twee achtereenvolgende jaren onderuit gegaan.
 1. Ook kan ze zich op de rode loper nooit inhouden om andere celebs te photobomben…
 1. Haar liefdesleven is een veelbesproken onderwerp in de roddelpers: ze had een tijdje met Nicolas Hoult, die zombie uit Warm Bodies. Ze leerden elkaar kennen op de filmset van X-Men: First Class.
 1. Nadat het na twee jaar uitging met Nicholas nam Jennifer haar ouders mee naar de uitreiking van The Golden Globes en was naar eigen zeggen dolgelukkig met haar upgrade van +1 naar +2.
 1. Het gerucht gaat dat ze aan het daten is met Liam Hemsworth, een van haar tegenspelers in The Hunger Games. Een tijdje geleden werd ze overigens nog gedumpt door de zanger van Coldplay, Chris Martin. Wat een sukkel.

Mocht je hem nog steeds niet gezien hebben of je wil hem gewoon nog een keer zien: bij deze de trailer van Mockingjay – Part 2!


Geschreven door: Marloes den Hoed

↑ Omhoog

2 Comments

 1. Thiver
   – 

  Twee Oscars? Dat staaltje overacteren in American Hustle mag dan misschien volkomen onterecht zijn genomineerd voor een Oscar, maar de Academy is niet gestoord, hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*