0

Eén van de grote Oscarkandidaten komt volgende week in Nederland uit: Moonlight. Preview zag dit kleine meesterwerkje al en tilt een tipje van de sluier op. Drie redenen waarom je Moonlight moet zien.

Preview-Vooruitblik-Moonlight


Genre Drama Regie Barry Jenkins Cast Mahershala Ali, Naomie Harris en Alex R. Hibbert Details Verenigde Staten / 110 minuten Release 26 januari

Aangrijpend drama over lastige onderwerpen

In Moonlight volgen we een Afro-Amerikaanse jongen die ontdekt dat hij gay is. Dat is niet makkelijk in de harde, arme wijk waar hij opgroeit en waar een machocultuur heerst. Moonlight laat je helemaal meeleven met de hoofdpersoon: een heftige, maar belangrijke ervaring.

Zo veel acteertalent!

Echt heel grote namen zitten niet in Moonlight: Bondgirl Naomie Harris en House of Cards-acteur Mahershala Ali zijn de bekendste gezichten. Maar die twee werden wél gelijk voor een Golden Globe genomineerd. Daarnaast speelt er ook nog een hoop jong talent in mee. Die jonkies maken misschien nog wel meer indruk  en we zullen in de toekomst vast nog veel van ze horen.

Eens geen bleekgezichten

Hollywood wordt gedomineerd door films voor, door en mét witte mensen. Acteurs met een ander kleurtje draven meestal alleen in bijrolletjes op (neem het cliché van de zwarte beste vriend of de Aziatische nerd) en spelen maar incidenteel hoofdrollen. Verademend dus om eens een film te zien die bijna 100 % zwart is.

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*