0

Komedie-koningin Melissa McCarthy heeft een volle agenda, maar voor Preview-correspondente Yfke maakte ze tijd voor een goed gesprek over The Boss. Ze spreken elkaar in LA.

interview melissa mccarthy

Hoe is het personage Michelle Darnell ontstaan?

Ik heb Michelle veertien jaar geleden voor het eerst gespeeld voor een optreden van de improvisatiekomedie-groep Groundlings in LA. Op een nummer van Van Halen schopte ik dan de deur open, hield Michelle haar seminar en gooide vervolgens snoep naar het publiek. Grappig genoeg ziet Michelle er nog exact hetzelfde uit als toen: te veel make-up, kort rood haar en dezelfde hoge coltrui tot aan haar kaaklijn. Je ziet gewoon aan haar dat ze weet dat ze er goed uitziet zo. Die pruik heb ik voor $35,- gekocht en die heb ik nu nog steeds. Toen we aan de film begonnen heb ik die meegenomen en gezegd ‘zo moet Michelle eruitzien’.

Is het personage veranderd tijdens het draaien?

Tijdens de theateroptredens zag je alleen haar harde kant. In de film zijn we ook meer op haar menselijke kant ingegaan. Je ziet hoe ze zo gemeen geworden is. Je ziet haar ook veranderen, met name nadat Claire (Kristen Bell, red.) en haar dochter Rachel (Ella Anderson, red.) haar in huis nemen. Op dat moment is ze ineens afhankelijk van anderen. Dat is een nieuwe kant van haar, die ze moet verkennen.

Je hebt vele interessante typetjes gespeeld. Waar haal je die inspiratie vandaan?

Ik ben dol op mensen kijken. Ik vind mensen fascinerend, vooral als ze niet weten dat ik ze bekijk. Ik vind ze dan op hun mooist en interessantst. Al die rare maniertjes van mensen, die alleen zij hebben en niemand anders. Ik kon vroeger uren in een grote winkel doorbrengen en naar het publiek daar kijken, ik vond dat rustgevend. Nu is dat lastiger, omdat ik sneller herkend wordt.

Hoe was het om met Kristin Bell en Peter Dinklage te werken?

Kristen is geweldig en heel grappig. En Peter is zo goed en heeft zo’n prachtige stem, daar wil je gewoon voor buigen. En hij is een van de grappigste mensen die ik ooit ontmoet heb. Kristen is een gigantische Game of Thrones-fan en ze bleef Peter maar bestoken met vragen over de serie die zo diepgaand waren dat hij vaak geen idee had waar ze het over had. We hadden een beeldje van Peters personage Tyrion uit Game of Thrones en Anna uit Frozen, waar Kristen de stem van is. We hebben die beeldjes in veel ongepaste situaties gefilmd.

Lees hier ook onze review van The Boss.

Geschreven door Yfke van Berckelaer

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*