0

Sean Malto (26) is een van de meest getalenteerde skaters die nu actief is, ook al is hij momenteel herstellende van de enkelblessure die hij twee jaar geleden opliep. In Amsterdam promoot hij zijn skatefilm We Are Blood, waarin hij samen met andere wereldtoptalenten de planeet afreist om de beste plekken voor trucs te vinden. Malto heeft trouwens twee superkrachten:  skaten, en zijn hoofd. Of met andere woorden: vrouwelijke fans krijgen niet alleen weke knieën van zijn tricks op de plank met vier wielen. Preview spreekt de hete skater na de première van We Are Blood.

Sean malto

Wat is het meest bizarre dat een vrouwelijke groupie je ooit gevraagd heeft?

Oh man, het meest bizarre? Er was tijdens een tour een meisje in een winkelcentrum., zij werd helemaal gek. Ze begon gewoon met schreeuwen. En in New Orleans begon een meisje met janken omdat ze me simpelweg zag, ook dat ben ik nooit vergeten.

Welk gedeelte uit We Are Blood vind je zelf het tofst?

Het gedeelte in Brazilië. De gasten waarmee we daar skaten zijn zo getalenteerd. De skateplekken en steden waar zij vandaan komen zijn behoorlijk ruig, en die hebben ze echt veroverd. En die jongens hebben nooit écht in de spotlight gestaan, dus dit was een hele ervaring voor ze. Mooi om ze vervolgens op zo’n groot scherm in de bioscoop te zien.

Wat deed je voordat je professioneel kon skateboarden?

Dit is de enige baan die ik ooit gehad heb. Het begon al toen ik een jaar of tien was en toen ik vijftien was ging ik als skater al betaald op reis. Ik heb wel een paar keer in een skatewinkel gewerkt en daar werk ik nog wel eens af en toe om te helpen, maar gelukkig heb ik nog nooit een baan gehad.

Je hebt een nare blessure opgelopen, terwijl je net zo lekker bezig was. Hoe voelt het om weer terug op niveau te komen?

Moeilijk. Het was een stuk lastiger dan ik van te voren gedacht had. Mijn ongeluk is al twee jaar geleden, maar nu pas begin ik me weer beter te voelen. Veel zit tussen je oren: ik weet welke trucs ik kan en ik weet waartoe ik in staat ben, maar op een skateboard komt niet alles vanzelf meer. Onlangs skate ik mijn eerste street leauge-wedstrijd in anderhalf jaar tijd. Ondanks dat het niet zo goed ging, voelde het wel goed. Lekker spinnenwebben van me afschudden.

Wat is je favoriete plek om te skaten in de hele wereld?

Mijn favoriete stad is Kansas, daar kom ik vandaan. Misschien is dat enorm cliché. Maar anders is het Kanton, in China. De stad is een enorm skatepark; terwijl er dan nog door heel weinig mensen op al die plekken geskate is.

In We Are Blood ga je de hele wereld over. Hoe maak je jezelf op voor zo’n intensieve wereldreis?

Regisseur Ty Evens is geweldig achter de camera, maar ook voor de camera weet hij iedereen te motiveren. Soms kom je op een plek om te skaten, waar het is zeiknat is geregend. Dan zegt hij gewoon: ‘Ik mik wel wat kattengrit over de natte plekken en steek de boel dan de fik, dan kunnen jullie eroverheen skaten.’ Wie ben ik dan om nee te zeggen? Die jongen draait overuren om een goede film te maken, dat werkt enorm aanstekelijk.

 

Bekijk hier de trailer van We Are Blood:

 

Geschreven door: Michel Scholman en Jonathan Morrison

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*