0

Volgende week draait Chan-Wook Park’s The Handmaiden in de Nederlandse bioscopen. Preview zag hem al en geeft je drie redenen om uit te kijken naar dit kunststukje.

preview-the-handmaiden-vooruitblik


Genre Drama / Romantiek / Thriller Regie Chan-Wook Park Cast Min-hee Kim, Tae-ri Kim,  Jung-woo Ha Details Zuid-Korea/ 144 minuten Release 2 februari

1. Ingenieus plot

The Handmaiden is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Welshe schrijfster Sarah Waters. Het gelaagde plot gaat over dievegge Sook-Hee, die zich in opdracht van de oplichter Fujiwara moet voordoen als dienstmeisje van een rijke vrouw, Hideko. Middels een even ingenieus als kwaadaardig plan moet Hideko in het gekkenhuis, en Fujiwara en Sook-Hee met haar fortuin eindigen. Maar dan worden Sook-Hee en Hideko verliefd op elkaar… Dit drieluik zet de kijker steeds op het verkeerde been met een spannend verhaal vol nieuwe wendingen.

2. Van de regisseur van Oldboy en Stoker

Chan-wook Park maakte wereldwijd naam met zijn zogeheten revenge-trilogie: Sympathy for Mr. Vengeance, Oldboy en Sympathy for Lady Vengeance. Keiharde wraakfilms die brute actie combineerden met ijzersterke verhalen. En in 2013 bracht hij ons het beeldschone Stoker, zijn eerste Engelstalige film. Hoewel dat weer een uitstekende film was, kwam het publiek er helaas niet massaal voor naar de bioscoop. Park antwoordde echter zoals het hoort: niet door bij de pakken neer te gaan zitten, maar door weer een ouderwets meesterwerk af te leveren, ‘gewoon’ weer in het Koreaans.

3. Lesbisch liefdesverhaal

The Handmaiden is weer eens heel iets anders dan Parks andere films. Toegegeven, ook nu speelt wraak weer een belangrijke rol. Maar The Handmaiden is ook een kostuumfilm met een lesbisch-feministische insteek. Terwijl anno 2017 veruit de meeste filmrelaties nog van heteroseksuele aard zijn, en in de Verenigde Staten zelfs net een uiterst homofobe vicepresident in het Witte Huis zit, is diversiteit in film een welkome verademing.

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*