4

Alle aangekondigde superheldenfilms plus releasedates tot en met 2020 (!) op een rij. Het zijn er nogal wat: 30! Met een heleboel oude bekenden (The Avengers, Guardians of the Galaxy, Superman, Batman, Wolverine, Teenage Ninja Turtles), maar ook een hoop nieuw heldenvlees (Deadpool, Ant-man, Doctor Strange, Black Panther, Aquaman, Cyborg).

Hang dit overzicht boven je bed, dan heb je altijd iets om naar uit te kijken.

Deadpool (11 februari 2016)
superhelden films

Ein-de-lijk krijgt Deadpool zijn eigen film. Deze maniakale, met twee samoeraizwaarden zwaaiende, maskerdragende mafkees praat tegen de lezer van de strip/kijker van de film, maakt constant flauwe grappen en hakt mensen hun hoofd eraf. Nog niet enthousiast? Iedereen die dit kijkt, krijgt zin in de film! Ryan Reynolds speelt Deadpool en de film is niet voor watjes: er is al bekend dat hij in de VS een R-rating krijgt, wat inhoudt dat niemand onder de 17 jaar de film zonder volwassen begeleiding mag kijken.

Batman V Superman: Dawn of Justice (24 maart 2016)
superhelden films

Twee superhelden die het tegen elkaar opnemen? Benieuwd hoe dat gaat aflopen. Henry Cavill speelt Superman en Ben Affleck kruipt in het vleermuizenpak. Over het plot is nog niets bekend, maar dat rivaliteit tussen Superman en Batman centraal staat, zal niemand verbazen. Op de set brak er zelfs rivaliteit uit tussen acteurs Henry Cavill en Ben Affleck. Om de tijd tussen scènes te verdrijven gingen ze beide gewichtheffen, maar dit leidde tot discussies tussen de twee acteurs over wie sterker was. Benieuwd of deze rivaliteit ook op het scherm te zien is!

Captain America: Civil War (5 mei 2016)
superhelden films

Alweer het derde deel van Captain America’s filmreeks. Hoewel de eerste een beetje meh was, was deel twee, Captain America: Winter Soldier, een groot succes. Ook The Avengers heeft de Amerikaanse superheld weer helemaal cool gemaakt. In dit deel vecht hij niet meer samen mét, maar tégen zijn Avengervrienden. De overheid wil namelijk met een wet alle supernatuurlijke activiteiten reguleren, wat leidt tot discussies onder de superhelden. Er ontstaan twee kampen, geleid door Iron Man en Captain America. Dit is de laatste keer dat acteur Chris Evans Captain America speelt: kijken dus!

X-Men: Apocalypse (19 mei 2016)
superhelden films

X-Men: Apocalypse is het nieuwste deel in de X-men reeks en een vervolg op de gebeurtenissen in X-Men: Days of Future Past. Producer Simon Kinberg vertelde al dat Apocalypse de meest duistere schurk is die ooit in een X-men film is verschenen. Verder stelde hij dat er in deze film meer massavernietiging is dan in alle voorgangers. ‘We’re talking Michael Bay/Roland Emmerich-style moviemaking, which you’ve never seen in an X-Men movie, or any superhero movie,’ zei hij. De verwachtingen zijn hooggespannen!

Suicide Squad (4 augustus 2016)
Suicide Squad

David Ayer, de regisseur van politiefilm End of Watch en tankfilm Fury, die nu alle coole slechteriken uit het DC-universum bijeenbrengt? Awesome. In Suicide Squad recruteert een geheime overheidsinstelling schurken om gevaarlijke missies uit te voeren, in ruil voor gratie. De cast is er één om U tegen te zeggen: Will Smith speelt Deadshot, Jared Leto The Joker, Margot Robbie Harley Quinn, Cara Delevingne Enchantress, Jesse Eisenberg Lex Luthor en ga zo maar door. Ayer tweette het bovenstaande kiekje, waarop de hele cast (min Jared Leto) te zien is. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Teenage Mutant Ninja Turtles 2 (18 augustus 2016)
superhelden films

De Teenage Mutant Ninja Turtles gaan alweer een tijd mee, met vanaf de jaren 80 verschillende tv-series en film. Michael Bay maakte in 2014 een reboot film over de vier schildpadden. Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael werden dit keer gemaakt met computeranimatie. Niet iedereen was blij met het creepy effect dat dit gaf, maar blijkbaar deed de film het toch goed genoeg om een vervolg te krijgen. De hele cast van deel 1 is weer te zien en zal het waarschijnlijk opnemen tegen Beebop en Rocksteady.

Gambit (6 oktober 2016)
superhelden films

Mutant Gambit kan levenloze voorwerpen met energie laden en daar bad guys pijn mee doen. Veel pijn. Laten we duidelijk zijn: van alle X-Men is Gambit misschien wel de coolste. Omdat Gambit zo lekker cynisch is, verwachten we een extreem tof project. Channing Tatum gaat de hoofdrol spelen, wat voor hem een droom is die uitkomt. Hij deed ook al auditie voor X-Men Origins: Wolverine, maar in die film ging Taylor Kitsch met de rol aan de haal. Volgens Tatum proberen de makers een nieuwe draai te geven aan het personage, maar veel kon hij er nog niet over zeggen.

Doctor Strange (3 november 2016)
superhelden films

Een superheldentovenaar, zo kunnen we Doctor Strange wel samenvatten. Benedict ‘Sherlock Holmes’ Cumberbatch gaat de hoofdrol spelen. Een excentrieke held kan hij als geen ander spelen. Over het plot is nog niets bekend, maar de directeur van Marvel, Kevin Feige, stelde wel dat deze film niet zal beginnen met een achtergrondverhaal over het personage. Doctor Strange heeft aan het begin van de film dus al zijn krachten. Al met al is deze film is al 30 (!) jaar in ontwikkeling, dus mogen we best wat kwaliteit verwachten!

Power Rangers (13 januari 2017)

superhelden films

Middelbare scholieren in Spandexpakjes die de wereld redden? Dat kunnen alleen maar de Power Rangers zijn! Wie herinnert zich de typische jaren 90 tv-serie niet? Er is al sinds 1997 geen film meer gemaakt over de Power Rangers, dus er is genoeg ruimte voor een vette reboot, lijkt ons. Hoewel er misschien geen acteurs zijn die zich willen branden aan dit project: met de acteercarrière van bijna alle originele Power Rangers is het slecht afgelopen. Alleen de roze Ranger, Amy Jo Johnson, is sinds het eindigen van de show consistent blijven acteren. De groene Ranger (Jason Frank) is nu een MMA vechter, de blauwe Ranger (David Yost) een activist voor gay rights en de zwarte Ranger, (Walter Jones) gewoon een mislukt acteur. Thuy Trang, de gele Ranger, overleed in 2001 in een auto-ongeluk. De rode Power Ranger, Ricardo Medina Jr, is begin dit jaar opgepakt wegens doodslag.

The Lego Batman Movie (10 februari 2017)

the lego batman movie

Awesome! Na het succes van The Lego Movie uit 2014 komt er nu een spin-off met niemand minder dan Batman in de hoofdrol. Over het plot is nog niets bekend, maar Zach Galifianakis spreekt de stem van The Joker in en wederom is Will Arnett als Batman te horen.

Wolverine (titel nog onbekend) (2 maart 2017)
superhelden films

Over het plot, de cast en zelfs de titel is nog zo goed als niets bekend. Het is al wel duidelijk dat dit de laatste keer is dat Hugh Jackman als Wolverine zijn klauwen gebruikt. Dit is dan ook al de negende keer (!) dat Jackman Wolverine speelt.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (27 april 2017)
superhelden films

Een boom, twee aliens, een wasbeer en een mens. Klinkt nou niet echt als dreamteam, maar Guardians of the Galaxy bewees in 2014 het tegendeel. De film was een megasucces en Vin Diesels ‘I am Groot’ is nu al legendarisch. Een vervolg kon niet uitblijven. James Gunn, die ook deel 1 regisseerde, regisseert de film. Wij wedden dat Guardians of the Galaxy Vol. 2 de zomerhit van 2017 gaat worden!

Wonder Woman (23 juni 2017)
superhelden films

Wonder Woman draait om een amazonestrijdster met superkrachten. In deze film wordt de hoofdrol gespeeld door Gal Gadot, bekend van de Fast and Furious filmreeks. Patty Jenkins neemt de regie op zich. Deze power woman regisseerder eerder Monster en afleveringen van de tv-serie The Killing. Dit is de eerste keer dat een vrouw een DC superheldenfilm regisseert.

Fantastic Four 2 (2 juli 2017)
superhelden films

Een paar weken geleden kwam Fantastic Four uit in de bioscoop. Maar in mei 2014 werd het tweede deel al aangekondigd. Ze hadden er dus erg veel vertrouwen in dat de film een succes zou worden, maar niets is minder waar… De film kreeg een stortlading kritiek over zich heen en ook commercieel is de film een flop. Het gebeurt niet vaak dat het tweede deel beter is dan het eerste, maar laten we hopen dat dat hier wel het geval is. Wederom zullen Miles Teller, Kate Mara, Jamie Bell en Michael B. Jordan in de rollen kruipen van de fantastische vier, maar tegen wie ze het deze keer gaan opnemen, is nog niet bekend.

Spider-Man (titel nog onbekend) (28 juli 2017)
superhelden films

Sinds 1999 bezit Sony de rechten van deze superheld. Sindsdien zijn er vijf films gemaakt, met eerst Tobey Maguire en later Andrew Garfield in de hoofdrol. Dat was blijkbaar nog niet genoeg, want in 2017 komt er een nieuwe reboot, met een andere Spidey in de hoofdrol: Tom Holland (pas 19 jaar!). Dit is wel de eerste Spider-Man film die zich in het Marvel universum afspeelt, wat nieuwe mogelijkheden biedt.

Thor: Ragnarok (2 november 2017)
superhelden films

“Ragnarok” betekent “ondergang van de goden” in de Noorse mythologie. Dat belooft wat voor Thor. De film speelt zich af na Avengers: Age of Ultron en over het verhaal is nog niet veel bekend. Wel is zeker dat Chris Hemsworth weer Thor speelt. Ook Tom Hiddlestone is weer van de partij in de rol van iedereens favoriete slechterik: Loki.

The Justice League Part One (17 november 2017)
superhelden films

De film zou tien jaar geleden al uitkomen: regisseur George Miller had zijn cast al compleet. Toen zette Warner Bros. de film in de ijskast. Nu gaat de film hopelijk wél werkelijkheid worden! DC brengt in The Justice League Part One al zijn grootste superhelden bij elkaar. Regisseur Zach Snyder (bekend van Man of Steel en neemt ook de regie op zich van Batman v Superman: Dawn of Justice) brengt Aquaman (Jason Momoa), Wonder Woman (Gal Gadot), Superman (Henry Cavill), Batman (Ben Affleck) en Cyborg (Ray Fisher) samen in één film en zij strijden samen tegen het kwaad. Wordt deze film even succesvol als Marvels Avengers?

The Flash (23 maart 2018)
superhelden films

Door een ongeluk in een lab krijgt wetenschapper Barry Allen superkrachten: hij kan bewegen met de snelheid van het licht. Hij wordt superheld The Flash en beschermt zijn stad tegen het kwaad. Ezra Miller neemt de hoofdrol op zich en is hiermee de jongste acteur die ooit een DC superheld heeft gespeeld: tijdens de release van de film is hij nog maar 25 jaar oud!

Avengers: Infinity War part 1 (3 mei 2018)
superhelden films

De film wordt nu al omgeschreven als ‘The Lord of the Rings in Space’. Nieuwsgierig? Wij ook! De film wordt geregisseerd door de broertjes Russo die ook samen Captain America: The Winter Soldier (2014) regisseerden. Over het plot is verder nog niets bekend.

Black Panther (6 juli 2018)
superhelden films

Black Panther speelt zich af in Wakanda, een fictieve staat in Afrika. De leider van het land heet Black Panther, een titel die van vader op zoon doorgegeven wordt. Deze film gaat over T’Challa, die de nieuwe Black Panther wordt na zijn vader is vermoord. Een superheldenfilm in de jungle: weer es wat anders dan de betonjungle in de meeste superheldenfilms. Chadwick Boseman gaat de hoofdrol spelen. Het gerucht gaat dat Andy Serkis (onder andere bekend als aap Caesar uit Rise of the Planet of the Apes en vervolg Dawn of the Planet of the Apes) ook een rol in de film speelt.

Spider-Man (animatie) (20 juli 2018)

spiderman animatie

Spider-Man gaat terug naar zijn grafische roots: deze vooralsnog titelloze film is namelijk een animatiefilm. De film wordt geregisseerd door Phil Lord en Chris Miller, die we onder andere kennen van The Lego Movie, 22 Jump Street en Cloudy with a Chance of Meatballs.  De film is onafhankelijk van de live action Spider-Manfilms en zal dan ook een nieuwe verhaallijn volgen. Maar welke dit wordt, is nog niet bekend.

Aquaman (27 juli 2018)
superhelden films

Op internet worden plaatjes uit de jaren 60 Aquaman serie regelmatig gebruikt voor memes. Nu krijgt de heerser van alle wateren eindelijk zijn eigen film, met Jason Momoa in de hoofdrol. De promotiefoto’s zien er in ieder geval stoer uit: wij zijn benieuwd of Aquaman van zijn stoffige imago af kan komen.

Captain Marvel (2 november 2018)
superhelden films

Carol Danvers krijgt superkrachten van alien Kree Empire en wordt zo Captain Marvel, een supersterke, vliegende heldin. Hmm, waar hebben we dat eerder gehoord? Dat vond DC Comics ook en in de jaren 40 en 50 klaagden ze Marvel verschillende keren aan, omdat Captain Marvel te veel op Superman lijkt. Dit is de eerste Marvel-film in hun cinematic universe (dat begon in 2008 met Iron Man) met een vrouwelijke superheldin in de hoofdrol. Marvel heeft al losgelaten dat deze film al even lang in ontwikkeling is als Doctor Strange en Guardians of the Galaxy. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus wij kijken uit naar deze film!

Shazam! (5 april 2019)

superhelden films

Shazam! gaat over een jongen die een jongensdroom leeft: hij kan door een magisch woord veranderen in een volwassen superheld. Dat Dwayne Johnson de rol van slechterik Black Adam gaat spelen ligt al vast, maar verder is er nog weinig bekend. Johnson zei wel in een interview dat de film misschien eerder dan 2019 uitkomt, maar dit is nog niet bevestigd.

Avengers: Infinity War part 2 (2 mei 2019)
superhelden films

Deel 4 in de Avengers serie en de eerste Marvelfilm die gesplitst is in twee delen. Kevin Feige (de grote baas van Marvel) kondigde al aan dat alleen The Hulk in beide delen te zien zal zijn. Wie er precies in welk deel spelen, is nog niet bekend.

Justice League Part Two (14 juni 2019)
superhelden films

Dit is een vervolg op de film uit 2017. Wonder Woman (Gal Gadot), Superman (Henry Cavill) en Batman (Ben Affleck) zijn in ieder geval weer te zien. Zack Snyder zal ook het tweede deel regisseren.

Inhumans (11 juli 2019)
superhelden films

Deze film gaat niet over superhelden, maar over supermensen. Deze Inhumans werden geïntroduceerd in de tv-serie Agents of S.H.I.E.L.D. Kevin Feige, directeur van Marvel, stelt dat er tientallen nieuwe personages geïntroduceerd gaan worden en houdt de mogelijkheid tot een nieuwe franchise open. Dat belooft wat!

Batman (titel nog onbekend)(releasedatum ergens in 2019)

superhelden films

Batman komt al opdraven in Batman V Superman: Dawn of Justice (24 maart 2016), The Justice League Part One (17 november 2017) en Justice League Part Two (14 juni 2019), maar hij krijgt ook nog zijn eigen film. Hoofdrolspeler Ben Affleck regisseert deze nog titel- en releasedatumloze film. Hij schrijft ook het script, samen met DC Comics-veteraan Geoff Johns.

Cyborg (3 april 2020)
superhelden films

Hij is al te zien in Batman v Superman: Dawn of Justice en The Justice League films, maar Cyborg krijgt in 2020 dan ook eindelijk zijn eigen film. Ray Fisher speelt de geniale half robot-half man,

Green Lantern (19 juni 2020)
superhelden films

Deze film is een reboot van de Green Lantern film uit 2011, die ontzettend flopte. Nu krijgt de superheld een nieuwe kans. Hoewel er nog niets bekend is over de cast, doen er genoeg geruchten de ronde. Zo zouden Tyrese Gibson, David Ramsey of Chris Pine mogelijk Green Lantern spelen. Wij vinden alles best, zolang Ryan Reynolds ver uit de buurt blijft van deze reboot.

Credits: Evelien van der Kooi

↑ Omhoog

4 Comments

 1. Eric
   – 

  Hoi,

  Je zegt dat captain marvel de eerste vrouwelijke marvel superheldin is op het witte doek… maar is Elektra niet de eerste marvel superheldin op het witte doek?

  • Admin
    – 

   Hoi Eric,
   Je hebt helemaal gelijk! We bedoelden dat Captain Marvel de eerste vrouwelijke superheldin is in het cinematic universe van Marvel, dat begon met Iron Man in 2008. Elektra hoorde daar nog niet bij. Maar de formulering van de zin is inderdaad onduidelijk! Thanks voor je feedback.

   Groetjes,
   Preview

 2. Admin
   – 

  Hoi Saskia,

  Op dit moment staan zulke films nog niet op het programma helaas. Vooralsnog kun je er dus nog lang op gaan wachten, want tot en met 2020 zul je deze actieheldinnen waarschijnlijk niet zien…

  Groetjes,

  Preview

 3. Ik zou graag willen vragen of er ook een film word gemaakt over de she Hulk en spider woman dit zijn toch ook een van de superhelden van vroeger die er mogen zijn.
  Nu er veel meer superheldinnen op het scherm komen mogen ze van mij hier zeker een film over maken ik ga hier zeker op wachten

  Met vriendelijke groet saskia heuvelmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*