0

Vanaf volgende week in de bioscoop: A Monster Calls. In deze fantasy-film van J.A. Bayona krijgt een jongen hulp van een boom-monster om te leren omgaan met de ziekte van zijn moeder. Preview blikt vooruit: waarom moeten we uitkijken naar deze film, en wat is misschien een minpuntje?

preview-vooruitblik-a-monster-calls


Genre Fantasy / Drama Regie J.A. Bayona Cast Lewis MacDougall , Sigourney Weaver en Liam Neeson Details Verenigde Staten, Spanje / 108 minuten Release 2 februari

+ J.A. Bayona is een regisseur om in de gaten te houden

In 2007 maakte de Spaanse regisseur Bayona zijn debuut met griezelfilm El Orfanato (The Orphanage) en gooide daarmee hoge ogen. De uiterst sfeervolle en erg griezelige film won vele prijzen, waaronder zeven Goya Awards, de belangrijkste Spaanse filmprijs. Hij vervolgde zijn carrière met het eveneens veelgeprezen Lo Imposible (The Impossible), die één Oscarnominatie in de wacht sleepte. En ook de eerste reacties op A Monster Calls zijn enorm positief: 86 % van zowel recensenten als bezoekers beoordeelden de film positief, zo berekende website Rotten Tomatoes. Bayona’s successen blijven niet onopgemerkt:  hij mag nu het vervolg op megahit Jurassic World te regisseren. J.A. Bayona past ook dan moeiteloos in het rijtje jonge, succesvolle regisseurs die zomaar eens Hollywood kunnen gaan veroveren in de komende jaren.

 + Liam Neeson als boommonster

Liam Neeson kennen we natuurlijk vooral van sterke rollen in drama’s als Schindler’s List en Silence (binnenkort in de bioscoop) en de laatste jaren ook van stoere actiefilms zoals Taken, The Grey en Non-Stop. Maar als enorm boommonster? Zo kennen we hem nog niet! Naast Neeson heeft Bayona ook uitstekende acteurs als Felicty Jones (Rogue One, Inferno) en  Sigourney Weaver (de Alien-films, Avatar) ingehuurd om debuterend talentje Lewis MacDougall bij te staan. Dat is dus een cast om je vingers bij af te likken!

– Erg sentimenteel?

Al klinkt dit allemaal veelbelovend, toch zet de trailer ons even aan het twijfelen. Die mikt namelijk wel erg op het sentiment: een doodzieke moeder, een gepest jongetje, een gemene oma en een hoop tranen. En dat begeleid door bombastische, dramatische muziek… Misschien wat veel van het goede voor de nuchtere Hollander?

 

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*