0

Na Loft en Smoorverliefd wordt er wéér een Vlaamse filmhit door Nederlandse filmmakers geremaked. Brasserie Valentijn smaakt wel pittiger dan haar origineel, dankzij regisseur Sanne Vogel.

  1. Brasserie Valentijn ziet er verbluffend uit. Bedenk je tijdens het schrijven al hoe de film aangekleed wordt?

Tijdens het schrijven weet ik altijd wel hoe het gespeeld moet worden en hoe het eruit moet zien. Ik heb het script samen met Judith Goudsmit geschreven, en dan speel ik het ook vaak voor. En op dat moment heb ik al vijftig moodboards getekend over het uiterlijk van de personages.

  1. Klinkt als een proces waar je geduld voor moet hebben.

Ik ben een zeer ongeduldig mens en korte filmpjes maken ligt me daarom ook wel. Maar de diepte waar je ingaat als je een lange film maakt, waar je twee jaar mee bezig bent, is zó fijn. Het is prachtig om iets zo lang te kunnen ontwikkelen. En dan op het laatste moment in de montage weer dingen omgooien. Wat een feest.

  1. Hoeveel kilo’s kom je aan op een filmset met overal eten om je heen?

Ja, veel eten om me heen.  Maar ik ben dus aangekomen door de fantastische catering, niet door het eten dat in de film te zien is. Tijdens de montage en kleurcorrectie wilde ik de hele tijd wijn drinken, omdat ik constant wijn in beeld zag. Na de opnames ben ik ook meteen een bootcamp gaan doen.

interview sanne vogel

Tijdens de montage en kleurcorrectie wilde ik de hele tijd wijn drinken

Lees hier de review van Brasserie Valentijn en lees hier hoe het er aantoe gaat op de persdag.

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*