0

Welke nieuwe films werden er aangekondigd? Wie werd gecast in welke film? En welke trailers kwamen er uit? Preview zet het belangrijkste filmnieuws van de afgelopen week voor je op een rijtje. Deze week onder andere: Alien: Covenant, Highlander en de nieuwe Martin Scorsese.

Angela Bassett gecast in Black Panther-film.

Marvels Black Panther-film is druk bezig met het verzamelen van de crème de la crème van Afro-Amerikaanse acteurs. Chadwick Boseman speelt de titelheld, naast hem komen acteurs als Michael B. Jordan, Forest Whitaker, Lupita Nyong’o en The Walking Dead-actrice Danai Gurira opdraven. Daar is nu Angela Bassett bijgekomen, die de stiefmoeder van de zwarte superheld zal spelen. Black Panther staat gepland voor 2018 en wordt geregisseerd door Ryan Coogler (Creed).

angela-bassett-preview-filmnieuws

Ben Wheatley kandidaat voor Hard Boiled-verfilming

Wheatley heeft de laatste jaren naam gemaakt als een eigenzinnige regisseur die zich niet makkelijk in een genre-hokje laat plaatsen. Zo maakte de Engelsman de brute horror/misdaadfilm Kill List, de zwarte komedie Sightseers en de cineastische LSD-trip a Field in England, en bouwde daarmee een cultstatus en een trouwe schare fans op. Dat is ook niet onopgemerkt voorbijgegaan aan de grote filmstudio’s: Warner Brothers heeft de regisseur op het oog om Hard Boiled te gaan verfilmen, een comic van Frank Miller, schrijver van beroemde comics als The Dark Knight Returns, Sin City en 300. Hard Boiled speelt zich af in de toekomst en gaat over een cyborg-detective die de enige hoop is van zijn mede-robots om ze van slavernij te redden. Tom Hiddleston zou de hoofdrol moeten spelen.

hardboiled-preview-filmnieuws

Resident Evil-regisseur gaat zich wagen aan Monster Hunter

Paul W.S. Anderson heeft met de Resident Evil-franchise bewezen een succesvolle filmreeks kunnen maken gebaseerd op een game. Nu deze reeks binnenkort dan eindelijk echt tot een einde komt, gaat hij zich wagen aan de volgende gameverfilming. Hiervoor moet de game Monster Hunter ter inspiratie dienen. Monster Hunter is een RPG/fantasy-spel dat met name in China en Japan razend populair is. In het spel speel je een personage dat een verscheidenheid aan monsters moet vangen en bevechten. Wanneer de opnames van de film gaan beginnen is nog niet bekend.

monster-hunter-preview-filmnieuws

John Wick regisseur waagt zich aan Highlander-reboot

Vorige week meldden we op deze pagina dat David Leitch, de helft van de regisseursduo achter John Wick, in de regiestoel zal plaatsnemen voor Deadpool 2. Deze week kunnen we melden dat ook de andere helft van het duo, Chad Stahelski, mogelijk nieuw emplooi heeft gevonden. Stahelski wordt genoemd als de regisseur van een Highlander-reboot. De originele Highlander uit 1986 had Sean Connery en Christopher Lambert in de hoofdrollen en gaat over de strijd tussen onsterfelijke Schotse zwaardvechters. De cultfilm leverde maar liefst zes vervolgen en drie televisieseries op en heeft een trouwe schare fans. ‘There can be only one!’, maar hopelijk voor Stahelski is hij de juiste man om die trouwe fans tevreden te stellen.

highlander-preview-filmnieuws

Alien: Covenant vervroegd tot mei 2017

Twee aangename verrassingen van 2oth Century Fox deze week: niet alleen kwam het bedrijf met een eerste poster voor Ridley Scotts derde Alien-film, tevens maakten ze het nieuws bekend dat de fans minder lang hoeven te wachten op dit nieuwe deel. In plaats van de eerst geplande releasedatum in augustus, komt de film nu zo’n drie maanden eerder uit, in mei. Heuglijk nieuws!

alien-covenant-poster-preview-filmnieuws

 

Trailers! Trailers! Trailers!

Ook deze week kwamen er weer de nodige trailers uit. We zetten ze even keurig voor je op een rijtje.

Silence

Ja, daar wordt je inderdaad stil van: de pracht van deze trailer voor de nieuwe Martin Scorsese. De levende legende heeft dan eindelijk Silence afgerond, een film die hij al sinds de jaren tachtig (!) wilde maken. Het verhaal handelt over twee Christelijke priesters die naar Japan reizen om daar hun verloren mentor te zoeken. Maar het christendom en dus hun aanwezigheid zijn verboden…

Passengers

22 december komt Passengers uit, een sciencefictionfilm met Jennifer Lawrence en Chris Pratt. De twee spelen passagiers op een transportschip dat een groep van duizenden mensen naar een nieuwe planeet moet brengen om te koloniseren. Dat is een reis van vele tientallen jaren, dus liggen de passagiers in een kunstmatige slaap. Maar door een storing worden twee passagiers negentig jaar te vroeg wakker… Hier de tweede trailer:

Trainspotting 2

Onlangs presenteerden we hier de eerste volledige trailer voor het vervolg op culthit Trainspotting. Deze week kwam een nieuwe, internationale trailer uit die genoeg nieuwe beelden bevat om het de moeite waard te maken hem hier weer te posten. Bij dezen:

Rogue One: a Star Wars Story

De nieuwe Star Wars komt steeds dichterbij, en dus komt er regelmatig weer een nieuwe versie van de trailer uit. Deze week weer eentje, weer met wat nieuw beeldmateriaal.

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*