0

Een nieuwe maand, een nieuwe stapel films in de bioscoop! December is natuurlijk de periode rond kerst, met traditioneel veel blockbusters, familiefilms en romantiek. Preview selecteert de beste films van december voor je. Pak je agenda er maar bij! 

1 december: Underworld: Blood Wars

De zesde film alweer in de Underworld-reeks. De eeuwigdurende oorlog tussen vampiers en weerwolven is nog steeds niet voorbij, dus tijd voor Selene (Kate Beckinsale) om haar pistolen weer eens af te stoffen om te proberen de strijd voor eens en altijd te beslechten.

1 december: Nocturnal Animals

Zeven jaar na zijn goed ontvangen regiedebuut A Single Man keert de beroemde modeontwerper Tom Ford terug in de bioscopen met Nocturnal Animals. Deze op een roman van Austin Wright gebaseerde film handelt over een galeriehoudster die het idee heeft dat een door haar ex geschreven boek een verkapte bedreiging aan haar adres is. Met een sterrencast bestaande uit Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson en Isla Fisher.

8 december: Soof 2

Soof uit 2013 werd vaak aangeduid als de Nederlandse Bridget Jones. Of dat een terechte omschrijving is of niet, met een totale opbrengst van meer dan zes miljoen euro aan de Nederlandse bioscoopkassa’s was de film in ieder geval een hit. Ook in Nederland geldt dan gewoon de ongeschreven Hollywood-wet dat er een vervolg moet komen, en nu is dat vervolg er. In Soof 2 strandt het huwelijk van de titelheldin op de klippen, en moet ze haar leven weer op de rails krijgen.

8 december: Office Christmas Party

Kerst is niet compleet zonder een goede kerstkomedie. Met de regisseurs van Blades of Glory en een cast vol met bekende komedie-acteurs zoals Jason Bateman, Jennifer Aniston, Kate McKinnon, T.J. Miller en Olivia Munn klinkt Office Christmas Part in ieder geval veelbelovend.

8 december: Incarnate

Kerst is ook niet compleet zonder horrorfilm, om eens lekker aan al die zoetsappigheid te kunnen ontsnappen. In Incarnate wordt een jongetje bezeten door een demon, met hulp van een wetenschapper die de kracht heeft om een kijkje te nemen in het onderbewuste van bezeten mensen. Met onze ‘eigen’ Carice van Houten.

14 december: Rogue One: A Star Wars Story

Ongetwijfeld de meest geanticipeerde film van december is Rogue One, de Star Wars-spinoff/prequel waarin we te zien krijgen hoe de rebellen de plannen voor de Death Star in handen kregen. Met de terugkeer van ultieme superschurk Darth Vader op het witte scherm! Geregisseerd door Gareth Edwards (Godzilla) en met onder anderen Felicty Jones, Mads Mikkelsen en Forest Whitaker.

15 december: Collateral Beauty

Geen kerst compleet zonder dramatische tranentrekker. In Collateral Beauty speelt Will Smith een man die net een tragedie heeft meegemaakt, en in zijn wanhoop brieven schrijft aan abstracte entiteiten Liefde, Tijd en Dood. Tot zijn verbazing krijgt hij opeens antwoord… Van de regisseur van The Devil Wears Prada.

22 december: Passengers

Jennifer Lawrence en Chris Pratt spelen in deze sciencefictionfilm twee spelen passagiers op een transportschip dat een groep van duizenden kolonisten naar een nieuwe planeet brengt. Dat is een reis van vele tientallen jaren, dus liggen de passagiers in een kunstmatige slaap. Maar door een storing worden twee passagiers negentig jaar te vroeg wakker… Van de regisseur van The Imitation Game.

22 december: Why Him?

Waarom hij? Dat vraagt vader Bryan Cranston zich in deze komedie af als dochterlief Zoey Deutch met excentrieke jonge miljonair James Franco thuiskomt. Er ontstaat een strijd tussen vader en potentiële schoonzoon om de dochter…

22 december: La La Land

De kerstperiode is niet compleet zonder muziek en romantiek. Die krijgen we dan ook te zien in nog een film waar reikhalzend naar wordt uitgekeken: La La Land, van de Oscargenomineerde regisseur Damien Chazelle van Whiplash. De critici die deze film al hebben gezien zijn bijna allemaal laaiend enthousiast over dit muzikale drama met Ryan Gosling en Emma Stone.

↑ Omhoog

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*