Algemeen

Waarom kattenkruid kopen voor jouw kat?

 

De gezondheid van jouw kat is jouw verantwoordelijkheid, maar dat is niet het enige. Je moet er namelijk voor zorgen dat jouw kat zich ook kan vermaken. Sommige katten spelen graag met speeltjes en andere katten worden liever met rust gelaten. Ieder kat is anders en heeft over het algemeen andere voorkeuren. Een hond is veel aanhankelijker en moet altijd vermaakt worden. Toch heeft iedere kat iets gemeen met elkaar en dat is dat ze allemaal dol zijn op kattenkruid. Kattenkruid wordt ook wel catnip genoemd en is sinds een korte tijd heel erg populair onder de kattenbaasjes. Je ziet de filmpjes over kattenkruid steeds vaker voorbij komen en hierin lijkt het net of de katten bezeten zijn. De katten worden dolgelukkig van kattenkruid en dit heeft zo zijn redenen. Wat is kattenkruid precies? En hoe werkt kattenkruid kopen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, lees daarom snel verder!

Wat is kattenkruid precies?

Kattenkruid wordt ook wel catnip genoemd en het is een plant behorende tot de bekende muntfamilie. In catnip zit nepetalactone en dat heeft een euforisch en hallucinerend effect op katten. Kattenkruid is volledig natuurlijk en veilig om te gebruiken voor jouw katten, zo kunnen jouw katten hier niet verslaafd aan raken. Je kunt kattenkruid gebruiken voor kattenspeeltjes en vaak is dit interessanter dan kattensnoepjes. Bijna iedere kat reageert op kattenkruid en het effect blijft vaak 5 tot 10 minuten hangen. Sommige katten worden een soort van high op kattenkruid en gaan hierdoor gekke dingen doen. Ze rollen door het kattenkruid en schuren vaak tegen het speelgoed aan. Daarnaast is de kans groot dat ze ook veel meer geluid gaan maken en dit is natuurlijk een grappig aanzicht.

Kattenkruid speeltje

Je hebt verschillende producten met kattenkruid en deze zijn heel erg verschillend. Je hebt een spray die je kunt gebruiken, maar ook echt speeltjes. Een kattenkruid speeltje is soms heel erg leuk om te gebruiken en dit vinden de katten ook erg leuk. Zelfs katten die geen interesse hebben in speeltjes, spelen graag met kattenkruid speeltjes. Je hebt op het internet meerdere aanbieders, die kattenkruid verkopen. Zoek een aanbieder op die hierin een specialisatie heeft, zodat je zeker weet dat de producten van een hoge kwaliteit zijn. Bij producten met kattenkruid is het altijd heel erg belangrijk om de informatie goed door te nemen. Sommige kattenkruid producten hebben een hoge dosering, terwijl andere juist een lage dosering hebben.