Vakanties

Reizen in Afrika en Zuid-Amerika

Veel backpackers kiezen er voor om naar Azië te reizen als ze besluiten een langere reis te maken. Toch is dit niet de enige mooie bestemming op de wereld. Er zijn namelijk ook veel mooie plekken op contenten zoals Afrika en Zuid-Amerika. Zo kun je ook een keertje kiezen voor Namibië of Peru. Minder populair, maar desondanks ook ontzettend mooi. In dit artikel worden een paar tips gegeven die je kun meenemen als je gaat rondreizen Peru of Namibië. Lees dus snel verder!

Reizen door Namibië

Namibië kent een ongerepte en adembenemende natuur! Een rondreis Namibie is dan ook een hele ervaring. Het is een minder populaire safaribestemming in Afrika, maar als je er voor kiest, dan heb je wel een mooie bestemming te pakken. Het land is kent namelijk geweldige woenstijlandschappen en het heeft een interessante cultuur. Een van de trekpleisters in Namibië is het dorpje Aus. Dit kleine dorpje staat bekend om zijn kudde wilde paarden. Deze paarden leven in de woestijn en dat gebied wordt vervolgens weer omringd door bergen. Daarnaast kun je ook naar Damaraland. Dit is namelijk beroemd vanwege de woestijn olifant, zwarte neushoorns en rotstekeningen. Ook kent Namibië ontzettend mooie bergen. Je kunt daarom het beste een bezoekje brengen aan de Erongo mountains. En je reis kun je ontzettend mooi afsluiten door een tocht, met of zonder gids, door het Etosha National park. Hier kun je de beroemde big five spotten!

Reizen in Peru

Naast reizen in Namibië kun je ook juist naar een hele andere bestemming en dat is Peru. Dit land ligt in het Zuiden van Amerika en kent een lange geschiedenis. Het is dan ook een van de mooiste bestemmingen in Zuid-Amerika. Het land is veelzijdig waardoor er voor iedereen wel wat wils is. De oude tradities in combinatie met de koloniale gebouwen, bijzondere culturen en de uitgestrekte en wilde landschappen maken het land ontzettend bijzonder. De hoofdstad Lima kan niet ontbreken op je vakantie trip. Het is een moderne stad, maar de stad kent een mix van traditionele Peruaanse elementen en moderne elementen uit de 21e eeuw. Naar de hoofdstad kun je ook een bezoekje brengen aan Cuzco. Dit is een koloniale stad en vroeger lag hier het oude hart van het Incarijk. Vanuit hier kun je de tocht naar het Machu Picchu gebergte maken. Mocht je even willen chillen, dan kun je er voor kiezen om naar de badplaats Huacachina te gaan. Hier kun je rustig een glaasje Ica-wijn drinken.