Vrije tijd

Een trellisscherm: mooi voor in je tuin!

Een trellisscherm staat altijd leuk in een tuin. In dit artikel leggen we uit waarom en waar je op moet letten bij het kopen van een trellisscherm! Lees je mee?

Wat is een trelisscherm?

Een trellisscherm is eigenlijk niets meer dan een houten of metalen scherm dat je voor je tuin kunt plaatsen. Het voordeel van een trellisscherm van Hillhout tuinhout is dat het er mooi uitziet en je er plantjes aan kunt hangen of laten klimmen. Een ander voordeel van een trellisscherm is dat het beschutting biedt tegen wind en zon. Ook is het fijn om even in de schaduw te zitten als het heel warm is buiten.

Waar wil je je trellisscherm voor gebruiken?

Als je een trellisscherm wilt aanschaffen, is het belangrijk om te weten waar je het voor wilt gebruiken. Wil je er plantjes aan laten klimmen? Hangende planten aan laten groeien? Of wil je er alleen maar een mooie tuinafscheiding mee maken? Daarnaast is het ook belangrijk om te overwegen welk materiaal je wilt gebruiken. Hout is vaak mooier, maar metalen trellises zijn meestal steviger.

Verschillende soorten en maten

Als je weet waarvoor je het trellisscherm wilt gebruiken, kun je gaan kijken naar de verschillende soorten en maten die er verkrijgbaar zijn. Er zijn talloze verschillende designs, dus er is vast wel iets dat bij jouw tuin en smaak past. Let wel op dat je niet teveel geld uitgeeft aan een trellis, want het is eigenlijk niet meer dan een simpel scherm. Als je er plantjes aan gaat laten groeien, kun je het beste een iets steviger scherm kopen. Dit voorkomt dat het scherm door de plantengroei gaat buigen of breken.

Hoe plaats je je trellisscherm?

Plaatsing van het trellisscherm is vaak simpel. Je kunt het meestal makkelijk in elkaar zetten en vervolgens vastzetten in de grond met behulp van spijkers of schroeven. Let wel op dat je niet teveel bovengrondse constructie maakt, want dit kan er onhandig uitzien. Als je het scherm vastzet in de grond, kun je er zeker van zijn dat het niet gaat wiebelen of omvallen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een trellisscherm?

Als je een trellisscherm aanschaft, is het belangrijk om te weten hoeveel plantengroei je ertegenaan wilt laten groeien. Dit bepaalt namelijk de stevigheid die het scherm moet hebben. Wil je er bijvoorbeeld rankende rozen tegenaan laten groeien? Koop dan een steviger metalen trellis. Wil je er slechts kleine plantjes tegenaan laten groeien? Kies dan voor een houten scherm dat iets minder stevig is.

Een trellisscherm is dus eigenlijk niets meer dan een houten of metalen scherm dat je voor je tuin kunt plaatsen. Het voordeel van een trellisscherm is dat het er mooi uitziet en er veel keuze is. Veel succes met shoppen!