Vakanties

Plan vandaag jouw droomvakantie

We gaan op vakantie, hoezee! We gaan op vakantie en we nemen mee… eventuele reisgenoten, zeker twee koffers, zeker níét onze huisdieren. Alles is geregeld, iedereen die wel (en niet!) meegaat is ingelicht. Er rest ons alleen nog een vrij belangrijke vraag: waar gaat de reis naartoe? Blijven we in eigen land, of rijden of vliegen we naar de zon, op zoek naar een kleurtje? Wordt het een groepsaccommodatie Zeeland of een vakantiehuis in Toscane met zwembad

De basics

Er is iets te zeggen voor beide opties, en dat gaan we ook zeker doen. Maar voordat we het eeuwige debat tussen ‘vakantie in eigen land’ en ‘vakantie in het buitenland’ voor de zoveelste keer openen, eerst iets anders. Heb je jezelf namelijk al de meest belangrijke vakantie-plan-vraag gesteld die er is? Namelijk: hoe kom jij tot rust? Nee, hé? Dat dacht ik al. Die vraag is in principe hét belangrijkst wat je moet regelen voordat je überhaupt een bestemming kiest. Het ideaalbeeld van op vakantie gaan is natuurlijk met een cocktail langs het zwembad, een middelmatige thriller lezen en af en toe naar het all-inclusive buffet rollen voor een stuk lauwwarme pizza. Maar dát is dus niet voor iedereen je-van-het. Sommige mensen willen graag de rust van de natuur in, veel met hun handen werken en weg zijn van het gedruis van veel mensen. Voor die mensen is kamperen een uitkomst. Anderen willen weer naar de zon; nog een andere groep trekt juist graag de drukste steden met het spannendste nachtleven in en ontspant pas echt met goede harde techno muziek. Kortom: hoe wil jij op vakantie? Wat moet een tijdje weg van de normale sleur voor jou doen?

Binnen of buiten?

Nu je dát weet, kun je gaan kiezen. Het even checken bij je reisgenoten is overigens ook een goed idee; zo weet je precies met wie je op vakantie gaat én op wat voor soort vakantie je kan rekenen. Op vakantie in eigen land is een goed idee voor een aantal redenen. Ten eerste; het is goed voor de portemonnee, en ten tweede; ook nog eens voor de ziel. (her)Ontdekken wat ons landje allemaal wel niet te bieden heeft, geeft je een heel nieuw perspectief over waar je woont. Denk aan de glooiende heuvels van Zuid-Limburg, aan de prachtige natuur van de Veluwe en de Wadden en de kust, maar ook aan het bruisende nachtleven van Utrecht en Zwolle. 

 

En vakantie in het buitenland? Ja… lekker warm.

 

Kortom, waar je ook op vakantie gaat; veel plezier!