Algemeen

Je eigen restaurant openen? Wij help je op weg handige tips.

Nederlanders houden van horeca. lekker een drankje doen op een terrasje, een hotel overnachting in een andere stad of zomaar even uit eten. De meeste mensen geven jaarlijks een hele hoop geld uit aan de horeca. Het is dus interessant om als ondernemer een restaurant te openen. Natuurlijk is het geen makkelijke stap om te zetten, zoals het nooit simpel is om een onderneming te starten. In dit artikel helpen we je met enkele tips op weg om zo succesvol mogelijk je eigen restaurant te openen.

Zorg voor een goed verhaal

Als restauranthouder is het belangrijk dat je je kan onderscheiden van de andere restaurants in de omgeving waar je je vestigt. Het is dus belangrijk om in eerste instantie goed te kijken naar de locatie waar je een restaurant wilt openen. Kijk goed naar de andere horecazaken die al gevestigd zijn in de omgeving en let vooral op de stijl die ze hanteren en het eten dat ze serveren. Het is belangrijk dat jij je op je eigen manier kan onderscheiden. Zorg er wel voor dat je dicht bij jezelf blijft en dat je doet wat je leuk vindt. Als je ervan houdt om pizza's te maken dan kan je beter geen sushi restaurant openen. Als je zorgt voor een oprecht en eerlijk verhaal en dit ook goed weet over te brengen naar potentiële klanten dan kan je erop rekenen dat de mensen in de omgeving je restaurant echt wel een keertje willen proberen. Zorg ook voor een leuke aankleding. Het is belangrijk dat je restaurant er van buitenaf aantrekkelijk uitziet. Zorg voor een warme verlichting en zet misschien zelfs een paar kaarsen neer. Let ook op de details en zorg ervoor dat de toiletten er ook goed uitzien.

Regel de zaken goed

Als horecaondernemer wil je je het liefst alleen maar bezighouden met je gasten en het lekkere eten en drinken. Helaas kom je er niet onderuit dat je ook je zaken goed moet regelen. Zorg ervoor dat je de juiste vergunningen hebt om eten, drinken en alcohol te mogen aanbieden. Zorg er daarnaast voor dat je voldoet aan de sociale veiligheid en dat je beschikt over de juiste EHBO en BHV diploma's. Belangrijk punt is de voedselveiligheid, dus zorg voor voldoende schone werkruimtes en een goede horeca koelkast. Hou er rekening mee dat de inspectie altijd bij je langs kan komen om te controleren. Het is dus belangrijk voor zowel je gasten als voor jezelf dat je je zaken altijd op orde hebt.