Algemeen

Nieuwe ideeën voor bij jou thuis

Ben je een echte kunstliefhebber? Dan is het wel leuk om wat kunstzinnige elementen te verwerken in je woning. Denk bijvoorbeeld aan een glasschilderij in de eethoek, een wandkleed in de slaapkamer of een prachtige sculptuur die de aandacht trekt. Er zijn genoeg dingen te verzinnen die je woning op een stijlvolle manier unieker kunnen maken. Deze blog geeft je wat inspiratie. 

Wandkleed

Op zoek naar iets unieks voor aan de muur? Dan is een wandkleed misschien wel iets voor bij jou thuis. Wat is dit dan precies? Eigenlijk bestaat dit soort decoratie al eeuwen. Het is namelijk een tapijt dat vroeger geweven werd met de hand, maar tegenwoordig worden hier meestal machines voor ingezet. Een wandkleed is groot van formaat en geeft je woning een unieke uitstraling. Vaak wordt het wandkleed gehangen in een eethoek om de leegte op te vullen, maar je kunt er ook voor kiezen om er een op je slaapkamer op te hangen. 

Glasschilderij

Iets anders speciaals voor aan de muur is een glasschilderij. De naam verklapt al precies wat het is. Kies je voor een glasschilderij dan ga je voor een foto die op (plexi)glas geprint is. Het geeft een moderne uitstraling aan je woonkamer, maar tegelijkertijd heeft het ook een persoonlijke touch. Zelf een glasschilderij laten makenis namelijk goed mogelijk. Je stuurt een foto van bijvoorbeeld je huwelijk of een andere speciale gelegenheid op. Vervolgens wordt deze geprint op kwalitatief goed glas en kun je het zo aan de muur hangen. Naast dat je invloed hebt op wat voor foto gebruikt wordt, kun je ook een eigen keuze maken over de vorm. Ga je voor een glasschilderij rond of toch vierkant?   

Sculptuur

Ben je op zoek naar een echte eyecatcher voor in je woonkamer? Dan is het misschien leuk om langs allerlei woonboetiekjes te lopen in de stad. Hier tref je prachtige ruimtelijke beeldhouwwerken. Van groot tot klein. Van brons tot steen. Het is maar net wat past bij jouw stijl thuis. 

Metaalkunst 

Heb je al weleens gehoord van metaalkunst? Hierbij wordt metaal bewerkt met als doel om tot een kunstzinnige uiting te komen. Er zijn verschillende dingen die van metaal worden gemaakt en bedoeld zijn ter decoratie van bijvoorbeeld je woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan auto’s, landkaarten of mensen. Metalenkunst is vooral geliefd onder de huishoudens met een industrieel karakter. Heb je bijvoorbeeld veel grijstinten en robuuste materialen in de woonkamer? Dan past een metalen kunstwerken hier zeker tussen.